Hovudside

Planter og busker for å sette på et portrom

by Walther

Planter og busker for å sette på et portrom

Øke hjem fortauskant appell ved å legge til interesse for et portrom med planter. Ved bracketing en døråpning eller bane med potte busker eller andre plantings, kan du legge farge samt myke harde linjer og vinkler. Velg lite vedlikehold planter eller eviggrønne busker for lett, året rundt portrom appell.

Busker


Kameliaer er oppreist eviggrønne busker som krever lite vedlikehold. De foretrekker fuktig jord og belønne deg med roselignende blomster flere ganger i året. Kameliaer bør beskjæres tilbake hver vår og vil svare med sterk ny vekst. Buksbom er en annen eviggrønne, og en tradisjonell favoritt på grunn av sin toleranse for å bli slettet i interessante figurer.

Blomster


Abutilon, eller blomstring lønn, er en attraktiv portrom plante. Dens blomst er en hengende klokkeformet blomst gir det kallenavnet "kinesisk lykt." De fleste er eviggrønne og gjøre det bra i en skjermet beliggenhet i løpet av vinteren. Canna liljer, med sin stripete løvverk, garner oppmerksomhet i innkjørsler. Cannas har tilleggsbonus av å måtte deles hvert år, forsyne deg med ekstra liljer å plante andre steder.

Løvverk


Bukt laurbær er en løvverk plante som gir en aromatisk stil til dører og innganger. En lite vedlikehold valg, trenger bukt laurbær bare sporadisk vanning og trimming. En vakker prøven når plantet alene, kan det også forankre en planting av ulike urter, for eksempel timian, salvie og merian.