Hovudside

Forskrift om Arkansas Mold Inspeksjon

by Walther

I de siste huseiere i Arkansas ville ha hørt om tilstedeværelse eller mulig tilstedeværelse av mold i deres hjem fra termitt eller hjem inspektører. Men som fra 1. januar 2010, skapte Arkansas Mold Investigator Law en posisjon spesielt for påvisning av mugg. Mold inspektører er nå lisensiert av staten og er pålagt å oppfylle flere forhold.

Sertifisering


Det er fire måter å møte de konsesjonskrav for stillingen som mold inspektør. En person kunne fullføre den nødvendige kurs for å få sertifisering som en Industrial Hygienist fra American Board of Industrial Hygiene. Eller de kunne fullføre kurs er nødvendig for å bli sertifisert som en Microbial konsulent eller Indoor Environmental Consultant. Begge disse kursene tilbys av American Council for akkreditert sertifisering. Eller, endelig, de kunne fullføre 20 timer med college mikrobiologi kurs.

Lisensiering, gebyrer og straffer


Mold inspektører er pålagt å fornye sine lisenser årlig før 30. juni og til å betale en avgift på 150 dollar. Alle søknader skal nå staten Plant Board 60 dager før den gjeldende lisensen utløper. Søknader mottatt etter 1 juni anses sent og vil medføre en $ 75 purregebyr. Straffen for å gjennomføre mold inspeksjoner uten lisens er en bot opp til $ 1.000.

Undersøkelser


Lisenser er holdt av enkeltpersoner, ikke bedrifter, så den lisensierte mold inspektør må være på stedet i løpet av noen muggsopp undersøkelser. Undersøkelsene skal gjennomføres i henhold til beste praksis retningslinjene i den amerikanske Conference of Governmental Industrial pleiere og American Industrial Hygiene Association. Noen prøver tatt av inspektøren og sendt til laboratoriet for analyse må sendes til laboratorier som er akkreditert av American Industrial Hygiene Association Miljø Mikrobiologi Laboratory Accreditation Program. En inspektør som sender prøver til en ikke-akkreditert laboratorium risikerer å ha sin lisens inndratt.

Tilbakekall & Suspension


Mold inspektører kan få sine lisenser inndratt hvis de gir falske sertifiseringer, hvis deres sertifisering er annullert, hvis de ikke klarer å betale sine avgifter, eller hvis de forfalske laboratorieprøver. Før deres lisens er opphevet eller suspendert, mold inspektører vises før styret slik at de har en sjanse til å vise årsaken til at deres lisens ikke skal tilbakekalles eller suspendere. Hvis de ikke kan vise årsak og deres lisens er opphevet, har de 10 dager på å anke avgjørelsen før en styrekomité. De har en annen mulighet til å anke innen 20 dager etter at komiteen gjør sin beslutning, og denne siste appell høres av hele staten Plant styret.