Hovudside

Hardy Native Oregon Planter

by Walther

Hardy Native Oregon Planter

Delstaten Oregon er kjent for sin varierte topografi som inkluderer ørkener, fjell og en del av Stillehavskysten. Disse ulike regionene inneholder unike klimatiske egenskaper som gir den perfekte vekstforhold for et mangfold av planter. Staten selv er delt opp i seks forskjellige soner i henhold til USDA anlegget hardførhet sone kartet. Oregons hardfør innfødte planter er like forskjellige som klima selv.

Rocky Mountain Maple


Den steinete fjell lønn, eller Acer glabrum, kan kategoriseres som en stor busk eller lite tre. Steinete fjell Maples vokse til høyder mellom 10 og 15 fot. Disse trærne trives langs bekker og i de fjellrike ravinene Oregon. Multi-trunk baser støtte delikat flikete blader som slår levende gul, oransje og rød i høst. Disse trærne er hardfør til USDA sone 3 til 7 og er funnet voksende i forhøyelser av 5000 til 12.000 fot.

Ponderosa Pine


Gran pines, også kjent ved sitt vitenskapelige navnet Gullfuru, er funnet i fjellene i Oregon og er hardfør i sone 3 til 7. Ponderosa furuskog finnes i Oregon sentrale og nordøstlige regionene. Disse eviggrønne trær kan nå høyder på 60 meter og vokse i en litt pyramideform. De kan leve for å være 400-600 år gammel. Gran pines har lange grønne nåler og strukturert brun bark. De kan overleve i tørre områder på svært lite vann, selv om de gjør best i fuktige områder.

Kinnickinnick


Kinnickinnick, eller Melbær, er opprinnelig Oregon busk. Det er ekstremt kaldt hardfør som det kan vokser i soner 2 til 6. Denne lavtvoksende bunndekkende når høyder på 4 til 8 inches med en spredning på 10 til 15 inches. Kinnickinnicks produsere mørkegrønne blanke blader på rødbrun stengler. Lys rosa til hvite blomster vises på våren og tiltrekke sommerfugler og kolibrier. Røde bær vises i høst som bladene skifte fra grønt til rødt. Kinnickinnick er innfødt til den vestlige kysten av Oregon.

Oregon Grape Holly


Oregon drue kristtorn, eller Mahonia aquifolium, ble først oppdaget av Lewis og Clark vokser langs bredden av elven Columbia. Denne eviggrønne busken er hardfør i sone 3-9 og vokser 5 til 6 meter høye med en lik spredning. Oregon drue kristtorn er kjent for sine hollylike blader som begynner rødlig i fargen. Bladene skifter til en bronse-grønn før endelig blitt en svært mørk grønn. Lyse gule klynger av blomster vises på stammen ender i april. Blomstene utvikler seg til grønne bær som til slutt slår en mørk lilla til svart på sensommeren.