Hovudside

Bloom Tid for asiatiske Day Liljer

by Walther

Bloom Tid for asiatiske Day Liljer

Asiatiske liljer er blant de enkleste blomstene til å vokse i hjemmet hagen. De blomstrer forutsigbart og vokse på 2 til 3 meter stilker som sjelden trenger staking. Plante dem med andre sommer-blomstrende stauder for en naturlig blandet grensen. Skjær stilkene for langvarig snittblomster.

Generelt Time Frame


Asiatiske liljer vanligvis blomstrer fra tidlig til midten av sommeren, avhengig av variasjon og vekstforhold. Kaldt vær kan forsinke blomstrer noe, mens en tidlig, varm sommer kan føre til blomstene til å vises to til tre uker tidligere.

Planting Tid


Plante løker i tidlig på våren, så snart jorda er myk nok til å jobbe. Hvis du venter til slutten av våren, kan plantene ikke blomstrer den første sesongen, selv om de vil blomstre i senere år. Asiatiske lilje pærer er hardfør til US Department of Agriculture Plant hardførhet sone 3 og kan bli liggende i bakken over vinteren.

Vekstforhold


Bloom tid og generelle helsen til asiatiske liljer er påvirket av vekstforhold. I nordlige regionene, plante liljer, slik at de får minst seks til åtte timer sollys per dag. Plante liljer i delvis skygge i regioner med tørre, varme somre. Mulch jord eller dyrke små planter under liljene til skygge sine røtter. Asiatiske liljer trenger godt drenert jord å blomstre riktig. I blaut jord, planter er utsatt for rot råte sykdommer som reduserer handlekraft og blomstringen. Fjern blomstene så snart de blir svakere slik at anlegget ikke produserer frø hoder ikke. Deadheading plantene oppfordrer flere blomster i fremtiden.

Varianter


Bloom tid varierer litt, avhengig av variasjon. Fortryllelse og Connecticut King, for eksempel, blomstrer tidlig sommer, mens Korsika, Kreta og Dawn stjerne blomstre et par uker senere. Asiatiske liljer spredte seg raskt, så forberede en stor permanent sted for dem. Plante flere varianter av asiatiske liljer å forlenge blomstringen sesongen.