Hovudside

Ved planting Corn Kan det være mer enn ett frø?

by Walther

Ved planting Corn Kan det være mer enn ett frø?

Mais (Zea mays) er medlem av Gramineae, eller Grass, plantefamilie. Utviklet gjennom mange århundrer, produserer dagens mais saftige kjerner som varierer i sødme, avhengig av art og variasjon. Oppnå de beste resultatene krever plante bare én mais frø per hull og avstand hullene langt nok fra hverandre for å tillate riktig plante utvikling, men nær nok til å sikre en vellykket pollinering. Planting flere frø sammen nødvendig eliminere alle unntatt en frøplante for å opprettholde den anbefalte avstanden mellom plantene.

Krav


Maisfrø utformet for planting er store og enkle å håndtere, og de bør plantes i rike, fruktbare, godt drenert jord med en pH-nivå på 6 til 6,8, noe som er litt surt. En jord pH-nivå kan oppnås ved å utføre en jord test gjennom et fylke Cooperative Extension Service kontor, et testlaboratorium eller hjemme jord test kit. En tung mater, forbedrer mais ytelse betydelig med tillegg av massevis av organisk materiale i form av alderen kompost eller godt råtnet gjødsel. En frost øm, varm-sesong årlig plante, er mais dyrket i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 8, som gir den lange vekstsesongen mais behov. Planting minst tre eller fire korte, side-by-side rader av mais, er bedre enn å plante en lang rad med mais en praksis kjent som planting i blokker, er Corn øves av vind, og planting mais i blokker gjør at mais blader å røre, noe som letter pollen overføring blant plantene.

Planting


Velg et område som mottar minst seks timer med direkte sollys per dag, og slå over jorden til en dybde på minst 12 inches. Jordas temperatur må være 65-85 grader Fahrenheit; mais frø ikke spirer i jorda under 55 grader Fahrenheit. I kjølig, fuktig jord, plante mais frø 1/2 tommers dyp, og plante dem 1-1 1/2 inches dypt i varm, tørr jord. I begge tilfeller tillater 9 til 12 inches mellom frø og 36 inches mellom radene. Avstanden kan virke som mye, men maisplanter raskt utvide over et område, og avstanden gir nok av plass til å bevege seg mellom maisplanter for luking og høsting.

Kultur


Mais trenger en jevn tilførsel av vann, spesielt ved planting tid og i løpet av sine blomstrende og øre formasjons etapper. Bruker ca 5 liter vann per 1 kvadrat yard av jord når jorden virker tørt. Jord, men trenger å renne godt fordi mais ikke gjøre det bra når den står i vann. Når plantene er omtrent 12 til 18 inches høy, bruke en 10-10-10 gjødsel som en side-dressing med en hastighet på 3 ss for hver 10 meter av rad; et gjødnings side-dressing er plassert i en grunn grøft på den ene siden av plantene deretter dekket med jord. Dyrke regelmessig mellom radene for å kontrollere ugress, være forsiktig så du ikke skader mais plantenes røtter. Hvis vanlig dyrking er ikke mulig, bør du vurdere bioklipp mellom plantene med minst en 3-tommers lag av halm eller gress utklipp eller flere lag med avis som er vektet ned.

Varianter


Mest søt mais er vokst fra hybrider, krysser mellom to eller flere varianter av mais, som kombinerer hver rekke ønskede kvaliteter til å produsere en forbedret variasjon. Sødme, samt andre egenskaper skiller mellom varianter og er delt inn i tre typer: standard eller naturlig søte, sukkerholdige forbedret hybrider som inneholder en sukkerfremmende genet og super-søt hybrider som er naturlig søtere enn standard varianter. Standard varianter inkluderer "Golden Cross Bantam" og "Iochief", som begge er klare for høsting om lag 85 dager etter at de er plantet. Sukker forbedret varianter inkluderer "Champ", "Sugar Buns" og "Tuxedo," alle er klar til å høste i omtrent 68-75 dager. Super-søt mais varianter "Tidlig Xtra Søte", "Jubilee Supersweet" og "Excel" alle klare for innhøsting etter ca 70-83 dager.