Hovudside

Hvordan Utrydde Poison Ivy Planter

by Walther

Hvordan Utrydde Poison Ivy Planter

Når du ser bladene av tre som vokser i hagen din eller snikende langs terrassen gangvei, kan du ikke ønsker å la dem være. Identifisert av sine tre delt blader som veksler på en treaktig stilk eller vintreet, har Poison Ivy også hvite bær, som tilbyr en søt godbit for området dyreliv - bra for dyrelivet, dårlig for mennesker. Hvis du er allergisk mot Urushiol at giften eføy utstråler, kan enhver kontakt med planten få et kløende reaksjon. Så, dekke opp og utrydde disse Giftsumak.

Bruksanvisning


•  Vann jord som inneholder giften eføy planter. Virkelig mette den med vann fra en hageslange. Våtere jord, jo lettere vil det være å fjerne eføy på sine røtter.

•  Kjole i lange ermer, lange bukser og et par lange sokker med sko. Deretter skli på et par tykke skinn arbeidshansker. Holde huden dekket kan bety forskjellen mellom klar hud og en gråtende, rødt utslett.

•  Skyv en skarp spade i jorden og løsne røttene av giften eføy. Når røttene er løs, gi giften eføy en slepebåt og trekk den ut av bakken. Fortsett slik til du har fjernet alle Poison Ivy planter.

•  Kast av giften eføy og sine røtter i en sterk, plast søppelpose. Kast søppelpose i søpla. Ikke bare kaste Poison Ivy planter i kompost eller brenne fat. Kompostering Poison Ivy eksponerer din kompostert materiale til Poison Ivy frø. Brennende utgivelser urushiol og du ikke ønsker å puste at i.

•  Kaste klærne i vask og ta en dusj umiddelbart etter å utrydde giften eføy. Dette vil fjerne alle spor av Urushiol på huden og klærne som kan gi deg en ekkel utslett når du kommer i kontakt med det senere.

Tips og advarsler


  • En rekke herbicider er på markedet, slik som amino- triazol, som vil ødelegge ugress. Men bruken av ugressmidler er en avveining. Mens en ugressmiddel kan ta vare på giften eføy problem, det er en god mulighet for at det kan drepe av alt annet planteliv i nærheten.
  • Når du skal fjerne giften eføy fra bakken sørge for at du får alt av roten. Etterlot selv den minste mengden av rot vil gjøre det mulig for en ny shoot å dukke opp.