Hovudside

Hvordan å dyrke tomater i Central Florida

by Walther

Hvordan å dyrke tomater i Central Florida

Floridas varme tropiske klimaet påvirker metodene som Florida gartnere kan vokse tomater. Selv om det sentrale Florida er ikke fullt så varmt som det sørlige Florida, faller området innenfor US Department of Agriculture (USDA) hardførhet sone 9, noe som betyr at vinter lows aldri dip under 20 grader Fahrenheit. Hage forholdene i Florida er det motsatte av hagearbeid i resten av landet. Stedet for å vokse tomater fra sen vår til tidlig høst, kan Florida gartnere dyrke tomater gjennom høsten, vinteren og våren. Sommervarmen er ofte for varmt til å vokse tomater også.

Bruksanvisning


•  Velg en plassering for hagen din i godt drenert jord og full solen. Tomater trenger minst seks timer med sol hver dag for å produsere frukt. Tomater som ikke får nok sollys vil ikke produsere frukt.

•  Dig 1 qt. av jord fra 10 tilfeldige steder over hagen din. Bland denne jord i en bøtte og spre det over en avis for å tørke i solen. Samle 2 kopper jord i en plast sandwich bag og ta jorda til din nærmeste University of Florida IFAs fylke Extension Office. En agent med utvidelsen tjenesten vil hjelpe deg å fylle ut papirene og sende den jord test til University of Florida IFAs Extension Soil Testing Laboratory. Testresultatene vil indikere pH i jord og gi anbefalinger for å forbedre jorda. Riktig pH for dyrking av tomater i Florida jord er mellom 5,8 og 6,3.

•  Bryt opp jord til en dybde på 12 inches med en rototiller. Spre organisk materiale som kompostert gjødsel, torv mose og kompost over jorda med en hastighet på 3 kubikkmeter per 1.000 kvadratmeter. Florida jord er ekstremt sand og vil dra nytte av organiske tilsetninger. Disse endringene vil legge næringsstoffer til jorda og hjelpe den til å holde fuktighet. Du bør også legge til mengden av kalk anbefalt av jord test for å skifte jordas pH i riktig område.

•  Velg tomat transplantasjoner som er tilpasset Floridas varme klimaet. Gode ​​varianter for Florida, ifølge University of Florida, inkluderer de ubestemte varianter Tropic, Better Boy og Bonnie Best, Søt 100, Red Cherry og Sweet Million. Gode ​​determinate varianter inkluderer Suncoast, Floramerica, Flora-Dade, Solar Set, Roma, Micro Tom, Floragold, Florida Basket og ekstra store tomat varianter som Beefmaster og Beefsteak. Transplantasjoner bør være mellom fire og fem inches høy. Større transplantasjoner vil ikke produsere frukt som overflod.

•  Åpne planting hull for tomat rot baller i jorda. Tomat bør settes litt dypere i jorda enn den vokste i leiligheten. Plasser tomat roten ballen i plantehull og dekke med jord. Den beste tiden å transplantere tomater er etter en regn, når det er overskyet eller sent i ettermiddag.

•  Vann tomater grundig en gang per uke. Hold en regnmåler i hagen din med tomater å finne ut hvor mye nedbør de har mottatt og hjelpe deg med å avgjøre hvor mye vann du skal bruke. Tomater trenger tilsvarende 2 inches nedbør hver uke.

•  Mulch rundt tomater med furu bark mulch å holde vann i røttene og å kvele ut ugress.

•  Sett en tomat bur i bakken rundt ubestemte varianter av tomat. Disse tomater vokse seg høy og trenger støtte fra tomat bur for å holde dem ut av bakken.

Tips og advarsler


  • Tomat planter produserer best ved temperaturer mellom 75 og 85 grader. Tomater kan overvintret i kjøligere områder ved å beskytte plantene mot frost og iskaldt vær. Noen gartnere ikke velger å dyrke tomater i vinter og i stedet starte determinantseter varianter som produserer frukt før i høsten og våren.
  • Du kan ta stiklinger av tomatplanter i slutten av våren og heie dem med rooting hormon i potting jord. Bruk disse transplantasjoner tidlig i høst for å starte en ny avling av tomater.