Hovudside

Er Tomato en sitrusfrukt?

by Walther

Er Tomato en sitrusfrukt?

Mens det kan være forvirring om hvorvidt tomater er en frukt eller en grønnsak, de er definitivt ikke en sitrusfrukt. I motsetning til sitrusfrukter som vokser på flerårige trær, tomater vokser på mye kortere vintreet planter. Men teknisk flerårige planter, er tomater oftest dyrket som ettårige.

Identifikasjon


Sitrusfrukttrær inkluderer appelsiner, sitroner, grapefrukt og mandariner. Alle sitrusfrukter har uspiselige skins som du må skrelle bort for å komme til bløt seksjoner på interiøret. Sitrusfrukter er også svært velduftende. Tomater, derimot, er en del av søtvier familien, som inkluderer potet og aubergine. Selv om mange tenker på tomater som grønnsaker, de er teknisk frukt, ifølge Cooking Louisiana.

Geografi


Tomater vokser best i områder med varme, solrike somre. Tomater ikke tåler frost og slutte å produsere frukt når det blir kaldt. Subtropiske sitrustrær, på den annen side trenger et varmt klima året rundt for å overleve.

Tidsramme


Tomater er relativt raske dyrkere i forhold til sitrusfrukter. Mens tomater vil gå fra frø til fruktproduksjon i løpet av noen måneder, kan sitrustrær ta noen år å etablere seg.