Hovudside

Hva Grønnsaker kan jeg vokse i vinter i sone 5 Med Protection?

by Walther

Hva Grønnsaker kan jeg vokse i vinter i sone 5 Med Protection?

De fleste kjølige sesongen grønnsaker vil vokse utendørs i løpet av vinteren i sone 5 med beskyttelse. Row deksler og kalde rammer er avgjørende for vinteren hagearbeid. Plasser en kaldramme, som er en bokslignende struktur med et klart glass eller plast topp, over grønnsakene. Plasser dekselet på rad, så det ligger rett over grønnsakene inne i kulden ramme men ikke røre dem. Rad dekker er lett polyester, eller polyetylen stoff, kan det lys og vann trenge.

Salad Greens


Salat, mesclun, arugula, endive, muzuna, sennep, bladbete og kål gjør godt med beskyttelse i vinter. Bok choy eller pak choi, vårløk og spinat er noen alternativer som kanskje ikke fare like godt hele vinteren, men vil overleve i flere måneder lenger enn normalt med beskyttelse. Suksesjon plante salat greener for vinterhagen den første uken i juli, og annenhver uke etterpå, gjennom den tredje uken av oktober. Dette vil tillate avlinger til å modnes til forskjellige tider gjennom hele vinteren, slik at du kan høste dem som du spiser dem, i stedet for å ha en stor avling.

Reddik og gulrøtter


Plant gulrot frø begynner den andre uken av juli, og deretter fortsette å så gulrot frø hver to uker etterpå, gjennom den andre uken av september. Plant reddik frø den første uken i september og holde såing reddik frø hver to uker etter den første såing, til slutten av september. Prøv følgesvenn planting med disse to avlinger. Companion planting er når du blir to eller flere planter som er til fordel hverandre i umiddelbar nærhet. Gode ​​følgesvenn planter som å så gulrot frø er tomater, salat, løk eller purre. Kålrabi, rødbeter, spinat, gulrøtter, pastinakk, agurker, tomater, squash, meloner, pluss bush og pole bønner, er gode planter til følgesvenn plante med reddik frø.

Poteter


Poteter gjøre det bra i vinterhagen. Grav et hull som er 12 inches dyp før bakken fryser. Fyll bunnen 4 inches av hullet med blader, strå, kompost eller annet organisk materiale. Sette av nok ekstra organisk materiale for å dekke toppen av potetene med senere i sesongen når du plante potet frø. Den siste uken av november, gjennom den siste uken i desember, plante spiret poteter. Dekk dem med organisk materiale du satt til side. Toppe organisk materiale av med en tomme jord. Bruken av en kald ramme er valgfritt. Når bakken begynner å tine, se etter tegn på at poteter spirende. Dekk deretter med jord som de vokser og forventer å høste dem i slutten av mai eller begynnelsen av juni.