Hovudside

Hvordan sjekke en løpetur eller en Start-kondensator

by Walther

Hvordan sjekke en løpetur eller en Start-kondensator

Mange diagnostiske prosedyrer på kjøle- og air condition-systemer krever spesialutstyr. Men hvis du allerede har spores problemene med enheten til en kompressor som har problemer med å starte, en enkel sjekk av kjøringen og starte kondensatorer kan utføres med bare et multimeter. Ikke alle enheter vil ha begge typer av kondensatoren, men fremgangsmåten er den samme for det ene og det kan lagre en kostbar reparasjon.

Bruksanvisning


•  Koble fra enheten eller slå av skillebryteren. På en split air condition-systemet, må du huske å se etter en frakobling på utsiden delen også. Bruk multimeter for å sørge for at all strømmen til enheten er slått av.

•  Åpne enheten og finne kondensatorer. Konsultere koblingsskjema hvis mulig. Et diagram er ofte limt til baksiden av enheten eller inne i kabinettet. Brukerhåndboken bør også ha diagrammer og komponent stedsinformasjon.

•  Hold skrutrekkeren etter håndtaket. Uten å berøre noe annet, bruker skrutrekker aksel til kort en av kondensatoren terminaler til aggregatrammen. Hvis kondensatoren er terskel ladet, kan du se en lys bue av elektrisk energi og hører en høy, smellende lyd. Utfør denne prosedyren på hver av kondensator terminaler, så kort terminalene sammen også. Gjenta hele prosessen for å sørge for at kondensatorene er helt utladet.

•  Inspiser kondensatorer. Sjekk for lekkasjer, korrosjon, svulmende av metallbeholdere eller andre fysiske tegn på at kondensatorene bør byttes ut.

•  Velg ohm eller motstand innstillingen på multimeter. Koble meter til kondensatoren terminaler. Hvis det ikke er noen avlesning eller null, blir kondensatoren kortsluttet. Dersom avlesningen er uendelig, er kondensatoren åpen. Du må erstatte en åpen eller kortsluttet kondensator.

Tips og advarsler


  • Selv om en kondensator ikke kan leses som kortsluttet eller åpen, kan det fremdeles være svak, eller det kan være et problem med selve kompressoren. Installere en vanskelig start kondensator kit kan gjenopprette riktig drift.
  • Starte og kjøre kondensatorer kan forsyne strøm i flere dager etter at strømmen er slått av. Sørg for at du er helt utladet før testing.