Hovudside

Slik fjerner Permanent Marker Fra tregulv

by Walther

Permanente markører, selv referert til som "permanent", er ikke evig. En person kan fjerne, som med alle blekk eller maling, en markør "flekk" --- en tynn kjemisk og blekk lag --- fra alle overflater. Det primære problem med å prøve å fjerne markør flekker kommer fra den vannavstøtende karakter av markøren blekk, og "permanent" formler utformet for å gjøre markør blekk beholder farge og vare på overflater. Selv om permanent markør flekker tåle tradisjonelle såpe og vann rengjøringsmetoder, er det ikke umulig å fjerne disse flekkene. Med visse rengjøring forsyninger og riktig program metoden (e), kan du fjerne permanent markør fra tregulv med liten, om noen, skade på treflater.

Bruksanvisning


•  Bruk et oppløsningsmiddel så som isopropanol. Løsemidler eller løsemiddelholdige væsker oppløse kjemikalier i markør flekken. Påfør løsemiddel med en bomullsdott eller bomullspinne. Vent ett minutt og tørk av med en ren ball eller vattpinne. Hvis markøren fortsatt, gjenta.

•  Kjør en liten perle av tannkrem over mark og gni tannkrem til merket forsiktig med en myk-stritter, ripebestandig børste. Tannkrem inneholder ingredienser som silika som bærer flekken bort gjennom mild slitasje med lys friksjon eller rubbing.

•  Bland like deler vann og natron å bruke som en annen litt slipemidler. Påfør lim til noen permanent markør flekker og gni forsiktig inn flekker i retning av tre korn med en myk-stritter, ripebestandig børste eller pad.

•  Lag en annen slipende pasta ved å blande noen dråper vann med pulverisert pimpstein. Som med alle slipende, tar seg ikke å skrape i overflaten av tregulv når gni flekken med denne lim.

•  Prøv en fuktig melamin harpiks skum viskelær hvis alt annet svikter. Husk at melamin kan fjerne en flekk med "mild" slitasje, men at med nok trykk kan det også klø overflater. Mikroskopisk melamin harpiks skum viskelær har ekstremt harde overflater som ligner på glass, men kombinerer strukturen i viskelær og påføring av vann, og viskelæret myker opp og fungerer som fint sandpapir.

Tips og advarsler


  • Før du bruker en våt metode for å fjerne permanent markør, prøv en rektangulær rosa kunstnerens viskelær. Den viktigste ingrediensen i et viskelær, foruten gummi, er pimpstein. Som pimpstein bærer på flekken, trekker gummien eller glir det bort fra overflaten.
  • Aldri bruk sterke kjemikalier for å fjerne permanent markør fra tregulv, da disse kjemikaliene kan skade tetningsmidler, bryte ned lim bonding sømmer eller annen skade. I tillegg sterke kjemikalier utgjøre en helserisiko ikke bare til barn og kjæledyr, men også for voksne som bruker kjemikalier i lukkede rom eller uten riktig verneutstyr som hansker, vernebriller eller maske.
  • Test alltid markør remover metoden skissert i denne artikkelen på en liten skjult område på dine tregulv, som behandlinger på tregulv forskjellig - en test sted bidrar til å bekrefte at remover ikke vil skade dine gulv.
  • Tørk alltid gulvet med en fuktig mikrofiberklut etter fjerning av markør eller markør flekken, og tørk veden helt tørt med en klut. Beskytte overflaten ved å bruke trevirke polish når du er ferdig.