Hovudside

Avhending av ionisering Røykvarslere

by Walther

Avhending av ionisering Røykvarslere

Røykvarslere tjene alle samme funksjon, som er å oppdage røyk som indikerer en brann som raskt og mulig og sette av en alarm. Detektorer gi deg verdifull tid til å unnslippe flammene. Røykvarslere bruker ulike metoder for å utføre sin funksjon, og en type benytter radioaktivt materiale til å oppdage røyk i sin sensing kammeret.

Definisjon


En ionisering røkdetektor er en enhet som inneholder en liten mengde av radioaktivt materiale for å hjelpe det avføle tilstedeværelsen av røyk. Røkpartiklene avbryte et ladet strøm inne i detektoren og sette av alarmen. Du kan gjenkjenne en ionisering røykvarsler av etiketten, som vil ha den gule og svarte internasjonal stråling symbol eller en advarsel trykket på den, ifølge US Brann Administration. Varslerens radioaktive innholdet er trygt for husholdningsbruk, men må behandles som spesialavfall.

Forskrifter


Den føderale regjeringen pålegger ingen forskrift om disponering av ionisering røykvarslere fordi detektorene ikke inneholder nok radioaktivt materiale til å være skadelig i den kommunale avfallsstrømmen, råder den amerikanske Brann Administration. Noen stater og lokale statlige enheter legge restriksjoner på hvordan de skal kastes, men. Denne forskriften omfatter generelt resirkulering enhetene i stedet for bare å kaste dem i søpla.

Prosedyre


Ta kontakt med statlige eller lokale statlige kontorer for å finne ut om du må kvitte deg med ionisering røykvarslere i en spesiell måte. Staten eller kommunen kan ha et angitt sted eller samling periode for gamle røykvarslere som inneholder radioaktivt materiale. Hvis det ikke finnes gjeldende lover, kan du kaste enheten i din vanlige søpla når du fjerner batteriet, eller du kan velge å sende det tilbake til den opprinnelige produsenten. Lever batteriene separat gjennom en passende problem resirkulering, råder Environmental Protection Agency.

Tidsramme


Ionisering røykvarslere generelt har en levetid på åtte til 10 år, så du trenger ikke å bekymre deg for avhending av dem veldig ofte. Ikke oppbevar dem lenger enn 10 år, selv om de fortsatt ser ut til å fungere som den skal, fordi de kan svikte uten din viten og ikke klarer å advare deg om en brann. Skriv kjøpsdatoen for nye røykvarslere inne i anlegget hvis det ikke allerede er forhåndstrykt på alarmen, råder den amerikanske Brann Administration, slik at du vet når erstatning er nødvendig.

Alternativ


Fotoelektriske røykvarslere er et alternativ for folk som ikke ønsker å bruke enheter som inneholder stråling. Fotoelektriske modeller bruker en lysstråle som er brutt av røykpartikler for å utløse alarmen. Begge detektortyper er effektive, men ionisering enheter oppdager flammende branner raskere mens fotoelektriske modeller svare raskere å ulmende flammene.