Hovudside

Hvordan ta vare på Begonias innendørs

by Walther

Hvordan ta vare på Begonias innendørs

Den tropiske begonia er den prangende fetter av fiolett. Med hundrevis av arter og varianter av begonia tilgjengelig, mer enn noen få mett innendørs planter. Av de tre hoved Begonia grupper (tuberous, fibrøs og rhizomatous), den fiber og rhizomatous gjøre det beste potteplanter. Vokse rike rosa eller røde begonier i alle rom hvor det er tilgang til sollys og masse fuktighet.

Bruksanvisning


•  Plasser begonia plante nærheten av et vindu som gir indirekte lys. Lysstoffrør er en god erstatning for naturlig lys. Innendørs begonier trenger ca 14 timer med lysstoffrør. Ikke plasser begonier i nordvendte vinduer.

•  Bland en pottejord av to deler torv mose og en del perlite. Fukt torvblandingen med litt kokende vann. Velg en pott som er akkurat stor nok til å inneholde røttene av din begonia plante. Fyll kjelen 2/3 full med blandingen. Grav et hull stort nok for din begonia plante. Plasser begonia i hullet og etterfylle anlegget.

•  Hell småstein inn i en flat, grunne skuff. Fyll skuffen med vann. Dette vil gi begonier med nødvendig fuktighet. Plasser potteplante på toppen av brettet.

•  Vann anlegget når jorda blir åpenbart tørr. Hell vannet i anlegget ved basen, og unngå fukting av blader og stengler. Dette vil bidra til å forhindre soppsykdommer. Ikke overwater anlegget.

•  Gjødsle begonier ofte. Legg en svak mengde generell kornet anlegget mat til vannkanne. Hver gang du vann, vil du gjødsle planten. Følg produsentens anvisninger for å bestemme hvor mye gjødsel for å legge til vannkanne.

•  Spray begonier infisert med melete bugs med isopropanol. Dette vil ikke skade anlegget, men dreper skadedyr umiddelbart. Dekk til jord før sprøyting anlegget.