Hovudside

Hvordan du rengjør en Kondensat Pump

by Walther


Når du går inn i verden av egen bolig, er du nødt til å utvide deg vokabular - og "å gjøre" -liste. Slik er tilfellet med en kondensatpumpe, hvilke kanaler vann produsert i klimaanlegget til et avløp eller kloakk. Den beskytter også din klimaanlegg, slå det av hvis for mye vann samler. Denne kjekke pumpe opererer stort sett ubemerket, og det er akkurat slik du ønsker det. Rengjør det en gang i året for å holde den og klimaanlegget fungerer optimalt.

Bruksanvisning


•  Ta tak i brukerhåndboken slik at du enkelt kan finne kondensatpumpe. På noen enheter, er brukerhåndboken knyttet til klimaanlegget.

•  Slå av klimaanlegget. Trekk kondensatpumpe, som ofte er i form av en skoeske.

•  Fjern skruer eller muttere på forsiden av pumpen og løfte den opp. Hell vann i pumpen i en bøtte, slik at du kan kvitte deg med den. I brukerhåndboken, kan pumpen bli referert til som et reservoar.

•  Fyll en vask eller verktøy kar med varmt vann. Rens pumpen eller reservoaret med en svamp. Fjern eventuelle hardt vann flekker med svamp eller en myk børste. Tørk pumpen tørr, og deretter sette den på igjen.

•  Se i brukerhåndboken for den anbefalte måten å holde dreneringssumpen ren og klar. Noen produsenter anbefaler bruk av kondensat film; andre kan tillate bruk av eddik. Bleach pleide å være en felles rettsmiddel, men mange VVS fagfolk mener blekemiddel kan skade plast PVC-rør.