Hovudside

DIY Inground Spa

by Walther

DIY Inground Spa

Inground spas tillate for helårs avslapping og nytelse. Spas lindre muskelspenninger, stress og verkende ledd, og de tillater for bakgård underholdende i sommermånedene. Å ha en inground spa eller badestamp kan også legge til verdien av din bolig, bør du skulle bestemme deg for å selge den. Installere en inground spa er en vanskelig oppgave som krever mye forberedelser, men gjør i det minste noe av arbeidet på egen hånd kan du spare penger på utgraving og installasjonskostnader. Hvis du også installere en inground basseng, er det bedre å installere inground badestamp samtidig for å spare tid og krefter på å grave. En inground svømmebasseng og boblebad kan også dele de samme filtrering og varmesystemer, sparer strøm og vedlikehold innsats.

Bruksanvisning


•  Finn et område for plassering av inground spa. Området bør ikke være mer enn 20 til 25 meter fra kilder til vann og elektrisitet. Plukk en ganske nivå for å gi rom for skikkelig drenering. Sjekk med lokale verktøy om eventuelle gassledninger eller underjordiske elektriske ledninger i området.

•  Grav ut området for inground spa hjelp utgraving utstyr. Nettstedet for badestamp bør være 6 inches dypere enn høyden på selve spa og en fot bredere enn spaskallet på alle sider. Grave grøfter som går til og fra spa stedet for vannledninger og elektriske hookups i så rett på en linje som mulig.

•  Klargjør hullet for inground spa. Et lag av sand eller grus skal plasseres i bunnen av brønnen for å muliggjøre tilfredsstillende drenering. Installere elektriske ledninger og alle eksterne VVS tilkoblinger ved hjelp produsentens instruksjoner. Bruk 2-tommers PVC-rør for å koble suge, inntak og avløp linjer som går til og fra badestampen.

•  Plasser spaskallet nøye i inground pit. Skikkelig løft og plassere badestamp skallet vil kreve hjelp av flere personer. Stille opp hullene i spaskallet med alle elektro og VVS-tilkoblinger, og sørge for at alle tilkoblinger fungerer som de skal.

•  Hell betong rundt kanten av badestamp for å feste den på plass. Betong skal stige ned i en nedfart fra kanten av inground spa for å tillate riktig drenering. Nok betong bør brukes under flensen på spa skallet til tilstrekkelig feste den på plass.

Tips og advarsler


  • Hvis du ikke har en gravemaskin eller en traktorgraver, kan du ofte leie en eller bruke en traktor med frontlaster forlengelse.
  • Hvis du ikke har noen erfaring med elektriske ledninger, bør du vurdere å ansette en profesjonell til å gjøre denne delen av jobben for deg. Spa skall produsenter inkluderer en elektrisk pakke med alle salg som inkluderer instruksjoner for å koble ledningene som går til spa utstyr.
  • Sjekk alltid elektro og VVS-tilkoblinger før støping. Du ønsker å være sikker på at det er ingen problemer å unngå å måtte grave opp badestampen igjen.
  • Skade på et spa skallet er svært vanskelig, om ikke umulig, å reparere, så vær veldig forsiktig når du løfter og plassere badestamp skallet i bakken.