Hovudside

Hvordan å forplante et gummitre Plant Fra en Cutting

by Walther

Hvordan å forplante et gummitre Plant Fra en Cutting

Gummi planter er innfødt til tropiske regioner i sørøst Asia og riktig identifisert ved sitt latinske navn, Gummifikentre. De vil bare overleve utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 eller høyere, og er derfor dyrkes som potteplanter i tempererte klima. Forplanter disse plantene fra stiklinger tar litt tålmodighet, men det kan bli mestret med praksis og noen grunnleggende verktøy og rekvisita. Planter som produserer gummi, sanne gummitrær, er en helt annen art.

Bruksanvisning


•  Blend like deler perlite og torvmose for å forberede din potting mix. Legg akkurat nok vann til å fukte miksen, men ikke la det bli vått. Fyll planting container med rooting mix. En 2 eller 3-tommers potten er stor nok for skjæring, men det må ha dreneringshull i bunnen.

•  Skjær en grønn stilk ca 6 inches fra spissen. Skjære må ha minst to sett med blader. Fjern det nedre sett av blader med kniven for å eksponere stammen. Skjær bunnen av stammen i en liten vinkel og forsiktig løsner noe av den ytre bark å eksponere flere av stammen.

•  Dypp stammen i rooting sammensatt slik at alle de utsatte områdene er dekket. Trykke forsiktig på stammen for å fjerne overflødig sammensatte. Press kutte inn i plantebeholderen til en dybde på omtrent 3 inches. Sørg for at de utsatte deler av stammen er i jorda, men ikke la de øvre bladene røre det.

•  Sett de små trepinner i motsatte hjørner av planting container. Tilsett litt vann til skuffen og legg planting container i plastposen. Posen fungerer som et drivhus og innsatsen holde plasten på toppen unna skjære. Forsegle posen.

•  Sett posen i et varmt sted som mottar filtrert sollys. Sjekk jordmiksen hver noen dager for å sørge for at det er fuktig. Tilsett litt mer vann til skuffen hvis nødvendig.

•  Kontroller skjære for rotutvikling etter fire uker. Undersøke bunnen av planting container for å se om noen rothår kommer gjennom. Hvis ikke, trekk forsiktig på cutting stammen for å teste for motstand. Skjære vil ha forankret hvis det er motstand når du trekker.

•  Overfør skjære til 6-tommers potten inneholdende en blanding av plantejord og 20 prosent perlitt. Sett din ung gummitre i en skyggefull utendørs plassering, i mildt klima, eller i indirekte lys innendørs. Hold jorden fuktig ved vanning fra bunnen.

Tips og advarsler


  • Treplugg kutt i seks tommers biter vil gjøre gode innsatser. Dowel kan kjøpes hos din lokale byggevarebutikk. Ispinner kan også benyttes som staver forutsatt at de er lange nok til å holde plastposen bort fra skjære.
  • Gummitrær stiklingsformerte tendens til å utvikle grunne rotsystemer. Selv om dette ikke er en bekymring for potteplanter, bør forplantning for utendørs planter gjøres ved hjelp av en avansert teknikk som kalles luft lagdeling. Trær vokst fra borekaks kan lett blåst over.