Hovudside

Beste Typer av innendørs planter

by Walther

Innendørs planter er bra for helsen, fordi de rydde forurensninger i luften. De også fylle opp tomme plasser i et rom og legge skjønnhet til ditt hjem. Noen planter krever daglig omsorg, mens andre trenger mindre vedlikehold for å holde seg frisk.

Moth Orchid


Orkide eller Phalaenopsis er en flott innendørs anlegg på grunn av sin skjønnhet. Den har rosa og hvite blomster som ligner en flygende møll. Moderate lysforhold gjør dette til en enkel plante å vokse. Moth orkideer trenger varme temperaturer, men bør ikke være i direkte sollys. Holde jorda fuktig hele tiden. Dette anlegget vil vokse bedre hvis en liten mengde vann holdes i planter. Plante møll orkideer hver ett til to år.

Fred Lily


Fred lilje, eller Spathiphyllum, er en av de beste innendørs planter fordi det forbedrer kvaliteten på luften ved å fjerne luftforurensning og kjemikalier som finnes i neglelakk, maling og løsemidler. Det er også flott å se på med sine hvite blomster og store blanke blader. Fred lilje plante er også lett å vokse og vil vare hele året i gjennomsnitt romtemperaturer. Jorden trenger bare nok vann til å holde seg fuktig. Dette anlegget vil vokse i svært dårlig lys. Det bør ha noen lyse naturlig lys, men holde den ut av direkte sollys. Repot dette anlegget når rotvekst har fylt potten eller beholder.

Kinesisk eviggrønne


Kinesisk eviggrønne eller Aglaonema er en ideell plante for innendørs og for begynnelsen gartnere. Dette anlegget har ovale blader som er sølvgrå og mørk grønn med flekker og striper. Bladene bør rengjøres daglig. Den kinesiske eviggrønn plante vil trives i lav til medium lys med en temperatur litt over 60 grader F. Disse plantene vokser godt i en litt fuktig og varmt miljø. Vann dette anlegget nok til å holde det fuktig, men ikke våt. Det er best ikke å repot dette anlegget for en måned eller mer etter at du får den hjem.