Hovudside

Typer Pop-Up sprinklerhoder

by Walther

Typer Pop-Up sprinklerhoder

Sprinkleranlegg å opprettholde plener, holde dem grønt og sunt. Pop-up sprinkleranlegg er å foretrekke fremfor systemer som bruker stigerør, en type over bakken sprinkleranlegg. De ulike pop-up sprinklerhoder endre måten plenen vannes og hvor mye vanntrykk du trenger for å betjene systemet uten hendelsen.

Spray


Pop-up sprinkleranlegg kommer i spray hodet stiler, hvor en vifteformet mønster av vann renner ut av sprinkleranlegg hodet. Mye som en dusj munnstykke, spray pop-up sprinkleranlegg bruke dyser som er lett endres for å bestemme et mønster, slik som en halvsirkel eller full sirkel, samt radien av vannet "kaste" eller hvor langt vannet skyter over hele området. Pop-up sprinkleranlegg med spray hoder bruke mellomrom opp til 18-meter fra hverandre, og de trenger mellom 20 til 30 pounds per kvadratcentimeter av vanntrykk å operere.

Rotor


Rotorhoder for pop-up sprinkleranlegg rotere strømmer av vann frem og tilbake over et område. Rotortypen flytter frem og tilbake, kontinuerlig avfyring av spray av vann i et utbrudd. Rotoren sprinkleranlegg er kjent for sin lyd som den gjør som den roterer rundt skyte vann og deretter tikkende tilbake til start. Men roligere gear drevet rotor pop-up sprinklerhoder også er tilgjengelig. Rotorer plass om 15-65 meter fra hverandre, og de krever en høyere vanntrykk enn spray hoder. Men mellomrommet mellom rotorene bestemmer mengden av vanntrykket. For eksempel, hvis du plass rotoren pop-up sprinkler 35 meter fra hverandre, så du trenger 35 PSI press.

Metall


På slutten av 1970-tallet, messing og sink var felles valg for metall sprinklerhoder, men metall pop-up sprinkleranlegg er vanskeligere å finne i handelen. Metall sprinkleranlegg vanligvis koster mer enn plast modeller, men du kan finne hybridmodeller som bruker en kombinasjon av metall og plast. Produsenter hevder at plast dyser prestere bedre enn dyser messing. Men du kan kjøpe dyser separat slik som stick-on dyser hvis du har problemer med pop-up sprinkleranlegg ytelse.

Plast


Flertallet av pop-up sprinklerhoder er laget av plast, et billigere alternativ til metall sprinklerhoder. Sprinkler produsenter funnet plast for å være en mer kostnadseffektiv materiale enn metall, siden maskinerte metalldeler er dyrere enn sprøytestøpt plast. Nyere plast sprinkleranlegg også prestere bedre enn de eldre metall sprinkleranlegg.