Hovudside

Hvordan legge til Ny Jord til en Hibiscus Houseplant

by Walther

Hvordan legge til Ny Jord til en Hibiscus Houseplant

En hibiscus er en tropisk plante som kan dyrkes innendørs i områder hvor klimaet er for kaldt. Plantene trives i potter som publikum røttene litt, men røttene kan bli overbefolket eller suge jorda tørke av næringsstoffer. Du kan bekjempe disse problemene ved beskjæring røttene og erstatte jord, eller ved å fornye det øverste laget av jord årlig i løpet av våren.

Bruksanvisning


Root-Bound Hibiscus


•  Løft potten og se om det er røtter kommer ut av dreneringshull. Dette er en indikasjon på at hibiscus er root-bundet og trenger en større pott, i tillegg til ny jord. Du kan også sjekke røttene ved å løfte anlegget opp ut av potten og se om røttene er spiraling eller i en sammenfiltret masse.

•  klipp av eventuelle skadede røtter, sammen med 1/3 av roten ballen massen dersom anlegget er root-bundet. Tømme potten av den gamle blomsterjord.

•  Fyll kjelen med ny plantejord til den er 1/2 full. Senk roten ballen tilbake i potten og fylle potten resten av veien med jorda. Beskjære tilbake 1/3 av stilkene av hibiscus så du trenger ikke stresse røttene. Vann til jorda legger seg.

Sunn Root Hibiscus


•  Skrap av de beste to inches av jord med en hånd spade. Kast jord i søpla eller en komposthaug.

•  Hell i to inches av ny blomsterjord. Firmaet jorda med hendene og vann til jord bosetter.

•  Gjenta fjerning av gammel matjord og erstatning med ny jord hver vår så lenge anlegget er ikke rot-bundet.