Hovudside

Kan Potting Jord for afrikanske Fioler bli brukt for Gummi planter?

by Walther

Kan Potting Jord for afrikanske Fioler bli brukt for Gummi planter?

De fleste potting jord for potteplanter er like. Planter dyrket i containere trenger flere næringsstoffer og bedre drenering jord siden de ikke er i et naturlig miljø. Potting jord er vanligvis veldig godt drenert og inneholder noen form for gjødsel. Det er spesialitet potting mikser for visse typer planter. Disse potting mikser er for planter som krever spesielle behov jord. Noen potting jord er markedsført for bruk med kun én type plante, men de kan faktisk brukes til noe potteplante.

Potting Soil


Mest jord brukes for potteplanter er laget av materialer som kan beholde vann og er godt drenert. Denne kombinasjonen av vannforhold oppnås ved å kombinere løs organisk materiale med materialer som skaper massevis av luftrommet. Organisk materiale absorberer mye vann. Den mest brukte materiale for organisk materiale i plantejord er torvmose. Vermikulitt absorberer også vann og skaper rom i jorda for luft. Perlitt er vanskelig, lys og hvitt. Det gjør en potting jord løs og holder den klumper seg.

African Violet geoteknikk Krav


Afrikanske fioler trenger en godt drenert jord. Jorda bør være løs over tid. Disse blomstene kan vokse godt i mikser av like deler av torvmose, vermikulitt og perlite. Potting jord bør ha en litt sur pH rundt 6.0 eller 6.5. Noen spesialitet potting jord er laget for afrikanske fioler som har en sur pH og litt gjødsel.

Gummi Plant geoteknikk Krav


Jordsmonnet for gummi planter må være lik den som brukes av afrikanske fioler. Hovedkravet er at det være godt drenert. Noen potting mix som er designet for potteplanter vil være godt drenert. Sørg for at alle jord du bruker for gummi planter er løs og godt luftet. Hvis du har en spesialitet potting mix for afrikanske fioler som har en lavere pH, er dette greit for gummi planter.

Repotting


Fioler og gummi planter vil trenge repotting som de vokser større. Repot gummi planter når de begynner å trenge vanning hver dag for å få nok vann. Repot fioler når deres løvverk outgrows potten. Bruk aldri gamle plantejord når repotting en potteplante. Gammel jord kan ha sykdommer eller skadedyr i det. Du kan sette gamle plantejord i en kompost bin eller strø det på overflaten av hagen din.