Hovudside

DIY: Slik reparerer Rust på siden av en Bath

by Walther

Det er ingenting mer skjemmende enn rust på badekaret. Bortsett fra det faktum at den gjør badekaret se urent, kan rustavleiringer også være vanskelig å fjerne eller reparasjon. På antikke porselen badekar, kan bruke slip scrubbere skade overflaten. Men, det finnes andre metoder for å fjerne rust og for å få badekar din ser bedre.

For Minimal Rust


Mens trinatriumfosfat (TSP) rengjøringsmidler er ikke lenger tilgjengelig, vil simliar erstatter som blekemiddel eller toalett bolle renere arbeide for å rense ut rust fra porselen badekar. For å få disse kjemikaliene til arbeid, er det vanligvis best å la dem sitte en stund før du bruker en grov fille for å prøve å rydde av rust. Hvis fille ikke fungerer, kan du prøve å bruke en børste eller en plast stil skurerondell for å angripe rust mer direkte. Det er viktig å ikke at røyk fra disse produktene kan bo på badet for en stund, og en grundig skylling er nødvendig for å unngå hudkontakt. Ekstrem forsiktighet bør brukes ved rengjøring med sterke kjemikalier.

Hjem Solutions


Boraks lime og sitron juice kan gjøre underverker på rust flekker, spesielt når det er lov til å tørke. Etter lim tørker, kan den skylles og skrubbes av, og vil ofte ta rustavleiringer sammen med det. Cream of tartar blandet med peroxide bør få lov til å sitte i ca tretti minutter og deretter skrubbet bort ved hjelp av en mild skuresvamp. Skurepulver kan legges til hvis flekkene er mer intens. Oksalsyre, mens sterkt korroderende, kan være fortynnet med vann (1 del syre og 10 deler vann) og vasket ut mot rust. Bruk hansker før du prøver denne løsningen. Andre hjem rengjøring produkter som er ment for kalk buildup i vasker, er ofte ganske effektiv for fjerning av rust.

Spesialitet-produkter


ZUD er en husholdning renere kjent for å være i stand til å bryte ned vanskelige rust flekker i badekar og vasker. Ekstra styrke Mr. Clean produkter er formulert for de samme oppgavene, og vil vanligvis gjør en ganske god jobb med å fjerne rust flekker. Ovnsrens, mens normalt ikke brukes i badekar, kan gjøre triks om lov til å sitte før de blir skrubbet bort med en grov klut eller en børste. Hvis alt annet mislykkes, gjelder spesielle rengjøringsmidler og gni innskudd med en pimpstein. Rust flekker over tid kan bygge opp til et punkt der skrubbing med en rekke produkter vil ikke gjøre triks; i slike tilfeller, omlakkering en antikk karet er alltid et alternativ.