Hovudside

Hva er hensikten med vertikale vindturbiner?

by Walther

Hva er hensikten med vertikale vindturbiner?

Vindturbiner er generelt klassifisert som enten horisontale aksen eller vertikal akse. Den horisontale aksen er typisk propell-lignende turbin som er et kjent syn på storskala vindparker. Som vindturbiner vokse seg større og større for å gi mer energi, nye tekniske problemer dukker opp. Vertikale aksen vindturbiner omgå noen av de tekniske problemene som utgjøres av horisontale aksen modeller og kan brukes til ulike applikasjoner.

Betydning


Horisontale aksen vindturbiner har en rekke alvorlige ulemper som demonstrerer behovet for en annen utforming. I de fleste områder, øker vindhastigheten med høyde. Med horisontale aksen vindturbiner, rotoren ved toppen av syklusen har større press på det enn rotoren i bunnen av syklusen. Dette fører til ujevn slitasje på lagrene som understøtter den horisontale aksel, og kan føre til for tidlig svikt av den horisontale aksel vindturbin.

Store horisontale aksen vindturbiner er reist på høye og kostmaster eller tårn. Disse tårn er kostbare, vanskelige å fremstille på stedet og meget vanskelig å transportere. Betjene generatorer eller maskiner på toppen av disse tårnene kan være farlig og dyrt.

Horisontale aksen vindturbiner har til ansikt rett mot vinden. Dette gjøres med bruk av en halefinnen eller tårnet er motorisert slik retning av turbinen kan endres. Til slutt, høyhastighets horisontale aksen vindturbiner drepe tusenvis av fugler og flaggermus hvert år.

Spesifikasjoner


Vertikale akse vindturbiner løse noen av de problemer som er forbundet med horisontale aksler. De trenger ikke å være orientert å møte vinden. Bladene er konstruert for å bruke vindenergi fra alle retninger for å spinne turbinen i én retning. Som de snur og kommer tilbake "motvind", rotorene er designet for å tilby mindre motstand redusere slitasje på maskinen.

Det er to grunnleggende design. Savonius rotor er lik en vind vindmåler, med kopper eller halv sylindere for rotorer. Den Darrieus design bruker en sammensatt flyvinge og er generelt høyere effektivitet.

Fordeler


Vertikale aksen vindturbiner kan plasseres direkte på toppen av bygninger og kan brukes i områder hvor vindretningen endres ofte, for eksempel i urbane områder. Generatorene er plassert på eller under bakken og er generelt lettere å betjene.

Vertikal akse vindturbiner er generelt utformet for å rotere saktere enn horisontale akse design. Dette betyr at de er tryggere for flygende dyr, selv om nyere og større design for horisontale aksen modeller bruker tregere og sikrere rotasjonshastigheter.

Effekter


Vertikale aksen vindturbiner blir stadig redesignet og patentert. Terra-Aqua Moya hevder å ha nådd en virkningsgrad på 45 prosent med sin vertikale akse design.

Ser vertikale aksen vindturbiner er hypnotiserende. De kalles kinetisk kunst skulptur. Vertikale aksen vindturbiner er generelt mer estetisk tiltalende, roligere og tryggere for dyrelivet enn høyhastighets horisontal akse vindturbiner.

Betraktninger


Horisontale aksen vindturbiner brukes på nesten alle kommersielle vindparker i USA og utenlandsoppdrag. De er generelt mer effektive (~ 35 prosent) enn vertikale aksen vindturbiner (~ 30 prosent) til tross for ulike ingeniør bekymringer.

Den redusert slitasje som ble håpet på med vertikale aksen design har ennå ikke materialisert seg. Produsenter av vertikale design trenger å forsterke lagrene på grunn av de ulike kreftene på værs og på lesiden bladene.