Hovudside

Slik feilsøker Oven gasslekkasjer

by Walther

Naturgass ovner er blant de mest gjennomgripende kjøkkenapparater i hjemmebruk, æret for sine raske forvarming tider og jevn steking. Men naturgass er svært brennbart, noe som gjør det potensielt farlig i hjemmet under visse betingelser. En naturlig gasslekkasje er lettest gjenkjent av sin lukt - et råttent egg lukt på grunn av svovelluktstoffer som naturgass leverandører er pålagt å legge til naturgass. Skulle du lukter gass lekker fra ovnen, handle raskt for sikkerheten til familien din.

Bruksanvisning


•  Slå av ovnen, samt eventuelle gassbrennere hvis ovnen er koblet til en gasskomfyr platetopp. En langvarig naturgass lukt er naturlig hvis du nylig har brukt ovnen, og en gassovn som tilfeldigvis var igjen på kanskje unødvendig alarm de rundt ovnen. Slå av ovnen og komfyr for å se om gassen lukten forsvinner etter noen minutter.

•  Ventiler rommet ved å åpne vinduer og dører, slå på takvifter og aktivering av ventilasjonsvifte over ovnen din. Vi presenterer frisk luft inn i rommet vil skylle ut bebygde naturgass lukt på kjøkkenet. Finn ut om lukten fortsatt etter ventilerende rommet grundig.

•  Ring 911 og få alle ut av huset umiddelbart hvis lukten av naturgass er fortsatt sterk og vedvarende etter å slå av ovnen og ventilasjon i rommet. Ovnen kan lekke naturgass. Ikke gå inn igjen i hjemmet til myndighetene erklære det er trygt å gjøre det. Ha naturgass leverandør inspisere og reparere ovnen for å forhindre fremtidige lekkasjer.