Hovudside

DIY Kiln for Wood Tørking

by Walther

Trevirke som brukes i fine kabinettet må ha et fuktighetsinnhold som er rundt seks til 12 prosent. Hvis det er noe høyere enn dette, er det bygget med tre kunne krympe, hovne opp, varp eller sprekk. Det tar lang tid for trelast å få dette tørt på egen hånd. Ovn tørking hastigheter opp prosessen og gir deg mulighet til å opprettholde større kontroll. Den enkleste og minst kostbare typen ovn for en liten aktør å bygge er en solenergi ovn, som setter varmen fra solen til god bruk.

Bruksanvisning


•  Bygg en struktur som er dimensjonert riktig for dimensjonene og mengden av tømmer som du skal tørking. Å tørke 250 til 300 bord føtter av 16 fot tømmer samtidig, vil du trenge et skur som er rundt seks meter bred, 18 meter lang og sju meter høy.

•  Konstruer en stiftelse som vil holde skjulet. Det trenger ikke å være for fancy. Du kan helle en betongplate, lå bjelker på betongblokker og montere bjelkene på bjelkene eller installere betongsøyler til å bygge et tregulv ramme.

•  Design taket slik at den vender rett sør hvis du er i den nordlige halvkule og nordover hvis du er i den sørlige halvkule. Vinkelen på taket bør være omtrent lik breddegrad. Nær grensen mellom Canada og USA, arbeider en 45 graders vinkel fine.

•  Kappe taket med glass eller korrugerte polykarbonat av den typen som brukes i veksthus. Glass er dyrere, men vil se bedre. Bergede vinduer fungere fint hvis du kan passe dem sammen for å lage et tett tak.

•  Skjær fire ventiler i nordveggen av ovnen, en i hvert hjørne, hver om en fot kvadrat. Monter ventilene med skjermer for å holde dyr ut og dører som kan lukkes og låst for å regulere luftstrømmen.

•  isolere veggene godt med batt isolasjon eller stivt skum. Du kan også eksperimentere med grønnere alternativer som pakket halm eller murer bygget ut av cob. Kappe innsiden av veggene med kryssfiner og male det flat svart for maksimal varmeopptak.

•  Installer to vifter på toppen hvor nordveggen møter taket, og tar sikte dem ned synspunkt på taket. Disse fans vil blåse varm luft ned gjennom trelast og ut ventilene på bunnen.

•  Sett et deksel til en av sidene av ovnen eller inn i nordveggen. Hvis du mote hele nordveggen som en åpning dør som kan svinge opp og ut av veien, vil det være lettere å få tømmer inn og ut av ovnen.