Hovudside

Veier til Plant Orchids

by Walther

Veier til Plant Orchids

Du kan plante noen blomster i en enkel hull i bakken, men orkideer er litt mer kresen. Tropiske orkideer er epiphytes, som betyr at de vokser på trær og lignende verter - vanligvis i et jungelmiljø - og absorberer fuktighet fra luften. Heldigvis kan du finne massevis av potting blandinger som passer orkideer på hage forsyne butikkene. Disse typer orkideer også gi deg kreative måter å plante dem.

Tre Hosts


Hvis du ønsker å simulere livet i naturen, vokser orkideer på trær er den smarteste måten å oppnå dette. Bare plassere den heldige orkide på en trestamme - helst beskyttet mot sterk vind og direkte sollys - og pakk biologisk nedbrytbart bomull hyssing rundt røttene og stammen til å feste orkide til treet. I løpet av et år, vil orkide naturlig fusjonere med treet som bomull streng forverres. Hvis du bruker en annen type streng eller wire, bare fjerne det etter ett eller to år.

Montering


Du trenger ikke å plante et tre i hagen din til å la orkideer vokse naturlig som epiphytes fordi en skive av tre bark, eller kork, fungerer like bra. Vikle bomull hyssing rundt orkide røtter og kork for å oppmuntre orkide å feste seg til tre, akkurat som du ville gjort hvis du fester orkide til en trestamme. Den spennende prospekt med kork er sjansen til å henge orkide dramatisk i hagen eller huset.

Potting blandinger


Når det gjelder innendørs voksende, orkideer krever potting blandinger som etterligner deres naturlige habitat. Edelgran bark er vanlig, men alternativer - inkludert torvmose, trebregne, perlite og kull - er også sunt. Trebark kan absorbere en begrenset mengde vann til å begynne med, men dette fremmer dannelsen av nye røtter.

Bakke Growers


Selv om tropiske orkideer dominere innendørs scene, terrestriske orkideer - også kjent som hardfør orkideer - vokse i vanlig jord. Dette gjør dem enkle å plante i hagen. Transplantere dem inn i et stort hull med jord blandet med perlitt eller sand. Dette øker jord drenering - en nøkkel til sunn vekst av de fleste hardføre orkideer. Noen våtmarksarter, for eksempel rose pogonias, foretrekker jord som alltid er fuktig.