Hovudside

The Season for Blooming påske Liljer

by Walther

The Season for Blooming påske Liljer

Hvert år amerikanere kjøpe millioner av påskeliljer i løpet av de to ukene før våren ferie. Denne hvite lilje, Lilium longiflorum, er opprinnelig fra det sørlige Japan, men i dag pærene kommer i stor grad fra et lite område på vestkysten. Disse vakre pærer er en del av påsken tradisjon i de fleste kristne kirker. Den hvite lilje regnes som et symbol på håp, glede og nytt liv.

Påsken Season


Påske liljer ikke naturlig blomstrer i løpet av påskehøytiden, er de tvunget til blomst for salg på denne tiden. Pærene er høstet i høst og holdt under klima-kontrollerte betingelser for å utløse blomstringen akkurat i tide for to-ukers påskehøytiden. Mer enn 95 prosent av alle pærer dyrket for potte påske lilje markedet kommer fra 10 gårder i en smal kystregionen skrev grensen mellom California og Oregon, ifølge Texas A & M hagebruksvitenskap hjemmeside.

Naturlig Blooming Sesong


Påske lilje pærer plantet i hagen vil blomstre naturlig i juli eller august hvis gitt rikelig med sol og god omsorg. Planter kan blomstre igjen den første sommeren, eller kanskje ikke blomstre igjen før i juli eller august året etter.

Liljer og påske Tradisjon


Gitt alle plantene blomstrer ved påsketider, lurer du kanskje på hvordan den hvite lilje blitt symbolet på påsken. Bibelen tradisjon sier at der Jesu svette falt under korsfestelsen, hvite liljer blomstret. Etter Jesu bønn i Getsemane, ble hvite liljer funnet vokser der, og det sies at Maria fant hvite liljer i Jesu grav på den tredje dag. Hvite liljer også er assosiert med Jomfru Maria og er avbildet med henne i tidlige malerier. Hvite liljer har blitt symbolet på påsken og brukes som dekorasjon på altere og i hjem over hele påskehøytiden.

Forlenging av Blooms


Du kan forlenge sesongen av dine påskeliljer ved å ta godt vare på plantene. Ta av pollen fra sentrum av den blomstrer ved klipping av de pollenknapper med en liten saks eller bare dra og vri dem av. Vanne plantene når toppen tomme av jorden tørker ut, men ikke la dem få soggy. Hvis anlegget er dekket med en foliepakning, fjerne omslaget og la potten til å renne etter vanning. Transplantere anlegget inn en hevet seng av fruktbar jord etter blomstrer visne.