Hovudside

Hvordan å beskjære en Almond Tree

by Walther

Mandeltrær kan gi en estetisk tiltalende og matproduserende tillegg til din eiendom. Beskjæring et mandeltre sikrer treet ser fin og vokser godt. Det gir også bedre ventilasjon og belysning for treet. Beskjæring bør skje når mandeltreet er sovende i desember eller januar. Ifølge Colorado State University Cooperative Extension Tri-River-området, bør kutt gjøres der veden er 3/4 til 1 1/2 inches i diameter og nær en sterk utad voksende lateral gren. Bruk beskjæringssakser for tynnere lemmer og bruke en bue sag for de tykkeste grenene. Grensaks kan brukes for middels tykke lemmer.

Bruksanvisning


•  Vurdere treets tilstand og bestemme beskjæring kutt treet krever. Evaluere den generelle formen på treet, tykkelsen av kalesjen og styrken av grenene. Greiner som ikke er en del av den ideelle formen for treet ditt, gjør kalesjen for tykk og er svakere.

•  Tynne ut lemmer lener seg mot en retning, som vanligvis er den sør på grunn av solens innvirkning på treet. Skjær lemmer i det området av treet til dekningen er optimal. Du vil at treet skal være balansert.

•  Fjern lemmer inne i kalesjen hvis vinden presser kalesjen inn i trestammen. Dette vil muliggjøre de resterende lemmer for å vokse sterkere og etablere en bedre voksende plass for mandlene.

•  Ta en tredjedel av hvert lem eller skyte som er for smidig. Kutt lem eller skyte en tredjedel av veien til stammen. Disse avstivede kutt bidra til å styrke beina eller skyter.

•  Thin ut treet for å gi lys og ventilasjon gjennom. Fjern krysset over og parallelle lemmer, eller lemmer som opptar den samme plassen. De resterende lemmer bør være fordelt ut så jevnt som mulig for å gi hele treet med samme tilgang til lys og luft.

•  Evaluer din beskjæring av mengden sollys du se hele kalesjen eller mengden av himmelen du kan se gjennom kalesjen. Du kan også vurdere styrken av grenene ved å overvåke vindens innvirkning på treet.

•  Vent minst ett år før beskjæring treet igjen. Det er greit å beskjære hver to til tre år, ifølge Colorado State University Cooperative Extension Tri-River-området.