Hovudside

Slik fjerner fotlukt Fra Sokker

by Walther

Bakterier, sopp og svette biprodukter forårsake fotlukt. Svette sokker, fanget i sko hele dagen, lett plukke opp denne lukt. Noen ganger stanken henger på sokker, selv etter at de har blitt vasket, og kan være pinlig. En enkel ingrediens i hjemmet (eller tilgjengelig på dagligvarebutikker) nøytraliserer sokk lukt trygt og ved litt regning. I underkant av en time, kan du bli kvitt fotlukt fra sokkene, med liten innsats.

Bruksanvisning


•  Fyll en vask bassenget med en gallon av varmt vann og to kopper hvit eddik. Plasser sokker i denne løsningen for å suge.

•  Bløt sokker i en halv time. Når tiden er opp, drenere vasken og skyll sokker under varmt vann,

•  Vask sokkene i vaskemaskinen med en vanlig last av klesvask, ved hjelp av din vanlige vaskemiddel. Hvis du ikke har andre klær å vaske på denne tiden, og ønsker ikke å maskinvaske en liten belastning av sokker, fylle vasken opp igjen med vann og en capful av vaskemiddel. Hånd vaske sokker og skyll godt.

•  Tørk sokker i tørketrommelen med en tørketrommel ark, eller henge sokker ute i solen for å tørke. Sokker bør være helt tørt før du bruker dem, eller kaste dem til å sette dem bort (ellers vil de utvikle en muggen lukt).

Tips og advarsler


  • Dryss innsiden av sokkene (og sko) med deodorant foten pulver før du setter dem på. Dette vil bidra til å forhindre sokk odor.If du ikke kan hvitvaske svette sokker umiddelbart etter bruk dem, henge dem opp til tørk så raskt som mulig. Svette sokker, venstre fuktig og stappet inn i en kurv, bare vokse mer illeluktende.
  • Du må ikke blande blekemiddel med eddik (det kan føre til farlige gasser). Hvis sokker er hvit bomull, kan du kjøre dem gjennom vask med vaskemiddel og blekemiddel, hoppe eddik. Bleach effektivt rids sokker av lukt, men bør ikke brukes på fargede sokker.