Hovudside

Hage tips for My House

by Walther

Hage tips for My House

Boliger med potteplanter har en bedre luftkvalitet enn boliger som ikke har potteplanter, ifølge en 1989 studie av National Aeronautics and Space Administration. Det er grunn nok for folk å kjøpe noen planter til hagen i hjemmet. Selv om du ikke har grønne fingre, er det mange hagearbeid tips du kan følge for å hjelpe deg å ha vakre og nyttige planter i huset.

Planter


Hvis du ikke nødvendigvis har grønne fingre velge planter som ikke trenger mye oppmerksomhet. Aloe, sukkulenter og edderkopp planter er bare noen av variantene som vel blir ignorert. Aloe foretrekker å være i filtrert eller indirekte sollys og liker ikke å være over vannet. Det samme gjelder for de fleste sukkulenter, bortsett fra at noen varianter som litt mer solen. Spider planter liker å være i full solen. Uansett planter du kjøpe for ditt hjem holde informasjonen lappen som følger med dem og lese gjennom informasjonen for å hjelpe deg å ta vare på det aktuelle anlegget bedre.

Gjødsel


Siden stueplanter ikke utsettes til jord jord som er rikt på næringsstoffer, er det nødvendig å gi dem noen gjødsel fra tid til annen. Vanligvis en gang eller to ganger i året er tilstrekkelig, spesielt hvis du bruker en time-released gjødsel. Om våren eller høsten, dryss på noen granuler av gjødsel anbefalt for potteplanter og deretter vanne plantene. Les gjennom bruksanvisningen på pakken av gjødsel for å se hvor mye som er nødvendig å legge til potter i forskjellige størrelser.

Vanning


De fleste innendørs stueplanter trenger vanning en gang i uken. Sjekk jorda for hver plante for å se om det er nesten tørt. Det er et tegn på at vann er nødvendig. Vanning beløpene kan variere avhengig av hva slags pot anlegget er i. Clay potter svette og la vannet fordampe gjennom sidene av potten, som tørker ut jorda raskere, mens glass eller plast potter holde vannet i bedre krever mindre fuktighet . Hvis en lengre ferie er planlagt fylle badekaret med vann slik at det kommer omtrent halvveis opp pottene. Plassere pottene i vannet slik at de kan sakte drikke vannet mens du er borte.

Dusting


Planter må dusting akkurat som alt annet i huset. Planter som har blader dekket av støv er ikke i stand til å rense luften i hjemmet ditt, så vel som de burde. Større bladene er lett å tørke av med en fuktig klut. For planter som har slankere eller flere ømme blader, setter dem utenfor i løpet av en varm vårregn å skylle bort støv.

Spre dem ut


For best luftkvalitet, spre plantene ut rundt huset. Prøv å sette minst ett anlegg i alle rom. Hvis du ikke kan sette en plante i alle rom, sted planter der folk tilbringer mesteparten av sin tid.