Hovudside

Klesvask tips for å få Paint ut av klær

by Walther

Maling kan krydre opp et rom, men det kan også legge til uønsket dekorasjon til klærne. Det er altfor lett å få maling på klær, enten du er en fingerpainting preschooler eller en 40-år-gamle gjør hjemme forbedringer. Heldigvis kan mange malingsflekker fjernes. Maling faller i to kategorier: akryl / vann-baserte eller lateks; eller oljebasert. Begge kategorier av maling kan fjernes fra tøyet ved å følge noen enkle tips for rengjøring.

Oljebasert maling Flekker


For oljebaserte malingsflekker, først skrape overflødig maling av stoffet ved hjelp av en smør kniv eller plast kniv. Blot opp eventuelle gjenværende overskytende med en ren, tørr klut. Skyll stoffet under kaldt vann, og holde den våt som du forberede seg til neste trinn. Stable noen papirhåndklær eller avis, og legge stoffet på det, beis siden ned. Hell litt terpentin på en ren fille, og blot de fargede området. Fortsett å gjøre dette til det ikke mer maling kommer av. Du må kanskje erstatte papirhåndklær eller avis i løpet av denne prosessen. Fyll en bøtte eller vask med kaldt vann. Sprute litt mildt oppvaskmiddel på stoffet i området av flekken og gni stoffet. Fordyp klær i bassenget med vann og la den trekke i seks til åtte timer. Etterpå, skyll stoffet og vaske den på vanlig måte i vaskemaskinen.

Akryl / vannbasert eller latex maling Flekker


For akryl / vannbasert eller latex maling, begynne på samme måte som du ville gjort med oljebaserte flekker: ved å skrape overflødig maling med en sløv kniv. Neste holde flekken under varmt, rennende vann som du grundig skylle stoffet. Kombiner 1/4 kopp oppvaskmiddel med 1/4 kopp varmt vann. Bruk en ren, tørr klut til å suge opp noe av denne blandingen, og spot-behandle flekken med det av blotting i området. Skyll klesplagg, og gjenta blotting teknikk til det ikke mer maling kommer ut. Hvitvaske stoffet i vaskemaskinen på vanlig måte.

Gamle Flekker


Nye malingsflekker, som med de fleste andre typer flekker, er lettere å fjerne hvis du gjør det med en gang. For gamle flekker av akryl / vann eller latex variasjon, prøv blotting området med en skvett av neglelakkfjerner. Sjekk etiketten på klær først, men som kjemikalier i lakkfjerner kan smelte fibrene i klær som inneholder acetat eller triacetatet. Etter bruk av lakkfjerner, fortsetter du med trinnene som er beskrevet i kapittel 2. For oljebaserte malingsflekker som er gamle og har herdet, se på maling kan etiketten for å se hvilket produkt som er anbefalt for tynning som bestemt type maling. Bruk noen dråper av den anbefalte tynnere å utslette området til flekken myker. Deretter kan du behandle det ved hjelp av metoden beskrevet i kapittel 1.