Hovudside

Slik feilsøker en karbonmonoksid detektor

by Walther

Slik feilsøker en karbonmonoksid detektor

Kullosforgiftning er årsaken til unødvendig dødsfall hvert år. Overflødig karbonmonoksid i hjemmet kan produseres ved alle apparater som brenner fossile brensler, samt peis, blokkeringer i skorsteinen, eller biler igjen kjører i en vedlagt garasje. Karbonmonoksid detektorer er lett tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger for en beskjeden pris. Fordi karbonmonoksid er fargeløs og luktfri, huseiere må stole på disse detektorene for å unngå en potensielt dødelig gasslekkasje. Som alle elektroniske enheter, disse detektorene tidvis mislykkes og gå av når det ikke er noe gass til stede.

Bruksanvisning


•  Sørg for at din karbonmonoksid detektoren ikke gir et legitimt positiv lesing. Hvis du har en annen detektor som du vet fungerer som det skal, la begge detektorer i samme rom. Hvis driftsdetektoren ikke avgir en alarm, er den andre detektor sannsynligvis gi ut en falsk lesing.

•  Sett batteriene i detektoren. Utladet batteri er den vanligste årsaken til en detektor til funksjonsfeil. Hvis detektoren plugges inn i veggen, teste uttaket for å sikre at det fungerer som det skal.

•  Trykk på testknappen på din detektor for å sørge for at det er i drift. Selv om dette ikke vil bevise at enheten leser riktig, vil den fortelle deg hvis de elektroniske komponentene fungerer som de skal.

•  utsette detektoren til en kjent kilde av karbonmonoksyd, slik som eksosrøret av en løpende bil. Hvis alarmen fungerer som den skal, vil det høres sin alarm. Hvis alarmen har et digitalt display, viser displayet en lesning av karbonmonoksid, selv om du holder den i nærheten av en fossil brensel apparatet som en ovn.

•  Sett din karbonmonoksid detektorer regelmessig. Karbonmonoksid detektorer med en sensor Pack Module må byttes hvert annet år.

Tips og advarsler


  • Hvis alarmen på din karbonmonoksid detektoren går av, antar at det fungerer som det skal og evakuere ditt hjem umiddelbart. Kalle en profesjonell tekniker eller brannvesenet, og ikke gå inn igjen hjemme inntil huset ditt har blitt ansett som trygge. Hvis du opplever influensalignende symptomer, ring 911 for medisinsk hjelp umiddelbart.