Hovudside

Guide til Potteplanter

by Walther

Guide til Potteplanter

Potteplanter tillate deg å legge til et snev av liv og farge til ditt hjem. Potteplanter spenner fra store dekorative spray av blomster til en liten beholder urtehage som gir deg ekstra krydder for maten. Mens økende potteplanter er forskjellig fra voksende planter utsiden, er det en enkel prosess. Velg potteplanter i henhold til den omsorg og de forholdene som du kan gi.

Lys Krav


Akkurat som utendørs planter, potteplanter har forskjellige krav til belysning. Et vindu som vender mot sør eller øst gir den mest fast lys. Hvis du har en nordlig eller vestlig eksponering, velge planter som krever mindre lys eller supplere lyset som de får med bruk av lysstoffrør. Du kan også flytte planter fra vindu til vindu, etter lyset.

Jord


Bruk en grunnleggende plantejord når du setter plantene i potter. Skitt fra hagen eller fra andre steder risikerer å bringe i parasitter, sykdommer og insekter inn i hjemmet. Kjøp en pose med plantejord for de fleste planter og urter. Planter som orkideer, men trenger et medium med en økt drenering, så bruk kork eller bark.

Vanning


Potteplanter er i faresonen for både underwatering og overwatering hvis eieren ikke er forsiktig. Hvis du oppdager at bladene på potteplanter er fallende og gulnet, er vann sannsynlig problemet. Sjekk anleggets jord daglig, og vann hvis jord føles tørr å ta på. Om vinteren, må anlegget mindre vann. Alltid potten innendørs planter i en potte med hull i bunnen. Hullene la vannet renne ut. Hvis du ikke bruker en potte med hull, linje bunnen med stein for å få plantens røtter ut av vannet.

Plass


Finne plassen for dine planter kan være vanskelig. En vinduskarmen er et bra sted for planter som de får mest mulig eksponering, men en vokse bord eller hylle kan være bedre for planter som ikke tåler direkte lys. Hvis du mangler flate overflater for planter, hengende kurver kan du plassere plantene overhead for mer visuell variasjon til rommet ditt. Hengende kurver er også ideell for planter med lange blader eller blader som henger ned.