Hovudside

Om japanske Maple Trees

by Walther

Om japanske Maple Trees

Den japanske lønn (Acer palmatum) hyller fra Orienten og er en populær type prydbusk eller tre, avhengig av størrelsen. Japanske Maples er lett å identifisere ved sin løvverk, som blir ulike nyanser i høst.

Størrelse


Japansk lønn er små trær, vokser ikke større enn 25 meter, ifølge University of Connecticut Plant Database. De flikete bladene er fra 2 til 5 inches lang, og vingelignende frø, kalt Samaras, er opp til 3/4 av en tomme i lengde.

Identifikasjon


Bladene av den japanske lønn er nøkkelen til sin identifikasjon. Bladene er håndformet, med fem, sju eller ni finger-lignende lapper Fanning ut fra bladet basen. Bladene er grønne, men sikkert endre til farger, inkludert lilla, gult, rødt og oransje i høst.

Geografi


Japansk lønn er hardfør i de varmere områdene av US Department of Agriculture sone 5 og tåler det varme klimaet i sone 9, ifølge Floridata. Treet vokser i skyggen i varme strøk, men trenger full sol når i kaldere nord steder.

Typer


Blant de hundrevis av japanske lønn sortar er Crimson Queen, med røde blader, og Versicolor, med grønne blader smykket med hvite. Andre typer er Shaina, vokser fra 4 til 6 meter høy, og Bloodgood, en japansk lønn med rosa røde blader som skifter til en dyp burgunder.