Hovudside

Hvordan Kill Bugs og mygg på potteplanter

by Walther

Hvordan Kill Bugs og mygg på potteplanter

Selv om plantene er innendørs, er de fortsatt utsatt for bugs. Sopp mygg og andre kryp vil okkupere en potteplante og noen ganger føre det skade - de kan tygge på blader og stengler og legger egg i jord eller på anlegget. De vil vanligvis fly rundt huset ditt og irritere deg, også. Siden feilene er ofte ødeleggende, treffe tiltak for å fjerne dem, slik at plantene ikke vil dø. Ulike teknikker er tilgjengelige for å bli kvitt disse feilene og gjenvinne din plante.

Bruksanvisning


•  Plasser en gul klebrig felle på anleggets jord. Den lyse fargen tiltrekker seg ofte mygg og andre insekter til fellen, hvor de deretter fast til limet. Ta av dekket felle og erstatte den til det ikke mer er samlet.

•  Dypp en bomullsdott i isopropylalkohol og tørk den på plantens blader og noen bugs du ser. Den sterke væske er vanligvis effektiv i å eliminere noen skadedyr, inkludert den melete bug. Imidlertid kan alkohol brenne noen plantens blader; derfor teste alkohol ute på en liten oppdatering av et blad før du bruker den til hele anlegget.

•  Plukk bugs av plantene ved hjelp av en pinsett. Selv om du sannsynligvis ikke vil ta tak i sopp mygg, kan du vanligvis ta andre kryp, som bladlus, off av anlegget med denne metoden. Plassere de innsamlede bugs inn i en beholder med lokk. Hell kokende vann over bugs å bli kvitt dem og deretter kaste dem i søpla.

•  La jorda tørke ut mellom hver vanning, hvis sopp mygg er problemet. Den øvre tomme av jord er der sopp mygg finnes vanligvis. Redusere fuktigheten i jordsmonnet vil ofte bli kvitt soppen myggen lever av.

•  Beskjær anlegget ditt hvis bare noen få blader er berørt av smitten. Kaste bladene bort i en tykk plastpose og legg den i en utendørs container.

•  Kast anlegget bort hvis den har dødd av smitten, eller du kan ikke få bugs under kontroll. Holde anlegget bare utsetter andre planter til bugs og øker sine sjanser for å bli infisert også.

Tips og advarsler


  • Holde nye potteplanter borte fra andre for minst 2 uker før du introduserer dem, for å hindre spredning bugs uhell.
  • Alltid brukt sterilisert jord når potting planter.
  • Klebrige feller er ofte tilgjengelig på jernvareforretninger og hagesentre.