Hovudside

Hydroponic hagearbeid for nybegynnere

by Walther

Hydroponic hagearbeid for nybegynnere

Hydroponics er vitenskapen om voksende planter uten jord eller skitt. Vann kombinert med et næringsstoff blanding gir plantene deres ernæring og soilless materialer som leire pellets, perlite eller rockwool (et syntetisk underlag medium) gir forankring for røttene.

Historie


Hydroponics begynte i antikken. Noen sier de hengende hager i Babylon var hydroponic hager. Hydroponics ble popularisert begynnelsen på slutten av 1930-tallet og i dag produserer en betydelig andel av våre vegetabilske avlinger.

Betydning


Hydroponiske metoder har vist seg å frembringe avlinger i en hastighet mange ganger som av jordbaserte metoder. Hydroponic systemer har en tendens til å kreve mindre oppmerksomhet og er generelt mer vellykket (færre problemer med sykdom og skadedyr) enn jord-baserte hagearbeid.

Typer


Hydroponic systemer for nybegynnere variere alt fra den populære Aerogarden system til mindre attraktive, men rimeligere hjemmelagde systemer som er like effektive.

Misforståelse


Selv om NASA har utført mange in-flight eksperimenter med mål om å bruke hydroponics å hjelpe fôr astronauter og resirkulere avfall på lange oppdrag, trenger hydroponics ikke være en vanskelig oppgave. Plantene trenger fortsatt de samme grunnleggende for å vokse som de gjør i jord; de er bare levert annerledes og mer effektivt.