Hovudside

Palm Tree Tilpasninger

by Walther

Palm Tree Tilpasninger

Palmen, ikon av tropiske regioner og Rodeo Drive i Beverly Hills, er ikke ulikt andre evergreens: det må tilpasse seg for å overleve. De tusenvis av palm treslag (Arecaceae eller Palmae) trives i et bredt spekter av miljøer, inkludert savanner, regnskoger og ørkener.

Bladene


Vind og regn lett passere gjennom og kjøle de enkelte vifteformet (håndformet) eller fjær-formet (finnete) blader av palmer. En kjøligere palmetre mister ikke mye vann, noe som gjør palmer mer varme- og tørke-resistent. En annen unik tilpasning av palme tre bladene er deres shading evne. For eksempel California fan palm blader skygge stammen, så mindre vann fordamper.

Bagasjerom


Palmer har høye badebukser for å få tilgang til luft og sol over andre trær. En annen egenskap av palme trestammer er evnen til å lagre næringsstoffer hånd behov for tørkeperioder eller når håndflaten trenger for å vokse. Spesielt palmer lagre stivelse i sine badebukser for å hjelpe sine blader vokse.

Røtter


Palmer har store rot baller til å stabilisere dem i vinden. Fra roten baller, mange små, myke røtter armen ut. Mange av disse er nær overflaten av bakken for å suge opp fuktighet. Noen av de små røtter også spre seg ut og ned for å samle vann som er dypere i jorden. Denne karakteristikken hjelper palmer tåler tørke.

Pigger og Poison


Palmer har tilpasninger for beskyttelse mot foraging dyr, inkludert pigger og til og med gift. Noen arter har pigger på sine blader og badebukser. Palme pigger kan være smertefullt å ta på, bryte av under huden, og kan føre til hevelse med en infeksjon. Arter av palmer spesielt bemerket for sine pigger på ulike steder på treet inkluderer Macaw, Grugru, nål og daddelpalmer.

Rapid Growth


Palmer dra nytte av mye fuktighet ved å vokse raskt. Tilpasningen har flere fordeler, blant annet å beskytte trærne fra ødeleggelse av dyreliv. Denne karakteristikken opprinnelig beskyttet palmer fra å bli spist av dinosaurer. Bladene av palmer modnes og får hard fort, noe som gjør bladene mindre attraktivt å spise.