Hovudside

Frukttrær for Yard i Wisconsin

by Walther

Frukttrær for Yard i Wisconsin

Wisconsin faller inn USDA hardførhet soner 3 til 5, med vintertemperaturer som faller under -40 grader Fahrenheit i de nordlige delene av staten. Disse kalde striper og vinterstormer gjør vokser relativt vanskelig, spesielt når det kommer til å vokse sensitive frukttrær. Huseiere i sørlige og mid-Wisconsin kan holde hardføre frukttrær som fersken, plommer og kirsebær i sine verft, mens gartnere i nordlige Wisconsin bør holde frukttrær i potter.

Peach Trees


Fersken trær er medlem av steinen frukt familien, og som sådan er mer hardføre til kalde temperaturer deretter sitrusfrukter. Peaches vokse i sonene 5-9 og er hardføre ned til -20 grader Fahrenheit, slik at de kan overleve i det sørlige Wisconsin. Disse frukttrær krever full sol og rask drenering jord, og gjør best når de er plantet med massevis av organisk kompost. I nordlige voksende soner, er det viktig å plante fersken i forhøyede situasjoner, hvor de kommer ut av lavtliggende, frostutsatte hull. Fersken trær vokse til 12 til 15 meter i høyden og spredning, og krever mulch for vinteren beskyttelse i kaldere soner.

Plommer


Urban Forestry sier at plommetrær er noen av de enkleste frukttrær for å vokse, med lave vedlikeholds og beskjæring krav. Disse trærne er mer hardføre enn fersken trær, med hardførhet ned til sone 4, og er mer hensiktsmessig for å plante i midten av Wisconsin. Plommetrærne ikke krever beskjæring, men foretrekker sur jord, med massevis av organisk kompost blandet inn i deres planting området. Plommetrærne bli relativt liten, med en høyde på 12 til 15 meter, og foretrekker nitrogen-tung gjødsel en gang i året.

Kirsebær


Moreller er noen av de tidligste bloomers i frukt familie, og de i Washington DC er kjent for sine flotte hvite og rosa blomster hver vår. Disse trærne er hardfør til sone 4 og krever vinteren chill i kjøligere områder for å sette begge sine blomster og frukt. Kirsebærtrær er ikke selv pollinerende, så krever en andre treet som en pollinator, men vil leve i 35 år med riktig pleie. Plante kirsebærtrær i områder som får full, sterkt sollys og rask drenering, med tilstrekkelig plass for sin modne høyde og spredning på 40 fot. Ikke bruk mulch eller gjødsel på kirsebærtrær, som foretrekker å vokse uten noen endringer.