Hovudside

Informasjon om fred Liljer

by Walther

Freds liljer, vanligvis vokst med hjem gartnere som dekorativ innendørs anlegg på grunn av sine prangende blader og blomster, har sin opprinnelse i tropene og misliker kaldt vær. På grunn av den kalde følsomhet av disse plantene, dyrkere bør ikke underlagt freds liljer til temperaturer under 60 grader Fahrenheit. Dette kan alvorlig skade eller drepe plantene.

Beskrivelse


Freds liljer kan vokse 1 til 4 meter høy og generelt ha det samme oppslaget. Skinnende, grønn, lanse-formede blader om en fot lang vokse fra stilker. Hver stilk vokser direkte fra røttene og gir et enkelt blad. Freds liljer bærer hvite blomster som dukker opp i pigger, hver flowerhead som består av mange små blomster. I likhet med bladene, har hver blomst sin egen stilken. Fredsliljer har også jordstengler, underjordiske stengler som gjør planten til å reprodusere seg vegetativt.

Vilkår


Som tropiske innfødte, freds liljer foretrekker et varmt klima, blomstrende i dagtemperaturer 68-85 grader Fahrenheit. Hvis dyrkes utendørs, plantene trenger en godt drenert, næringsrik jord. Fredsliljer trives i skyggen, så unngå å plassere dem i full solen. De også miste en god del fuktighet på grunn av fordampning og trenger vanning flere ganger i uken i løpet av sommeren. Som innendørs container planter, fredsliljer krever en godt drenert potting mix og trenger deres blader tørkes av med en klut, siden de tiltrekker seg støv.

Problemer


Ulike skadedyr, for eksempel mealybugs og midd, kan hjemsøke freds liljer. Et insekt såpe er vanligvis tilstrekkelig til å håndtere dem. Plantene er utsatt for en sykdom som kalles cylindrocladium rot råtne. De første tegn på denne sykdommen er gule blader, og bladene kan starte visner. Kjemiske behandlinger vanligvis ikke hjelpe infiserte planter, og den beste måten å kontrollere sykdommen er å vokse nye planter i et sterilisert media, råder University of Florida.

Befruktning


Fredsliljer vil utarme jorden av næringsstoffer som de modnes, noe som gjør befruktning nødvendig, sier Ron Smith of the North Dakota State University Extension Service. Han foreslår å gjødsle med en 20-20-20 gjødsel i vekstsesongen. På grunn av mottakelighet av fredsliljer 'blader og rothår til gjødsel brenne, råder han også å bruke en blanding av en fjerdedel av anbefalt fortynning rate.