Hovudside

Slik gjenoppretter glassfiber

by Walther

Slik gjenoppretter glassfiber

Glassfiber er et materiale som består av glassfibre bundet sammen i harpikser. Båter og møbler laget av glassfiber er belagt med et stoff som heter gelcoat, som kommer i mange farger og gir glassfiber sin glans. Glassfiber mister sin glans og blir kjedelig over tid fra eksponering til luft og sollys. Gjenopprette glassfiber innebærer å fjerne oksidasjon, avfetting, polering og voksing av overflaten for å bringe tilbake glansen.

Bruksanvisning


•  Fyll en bøtte med en liter varmt vann og bland i en kopp vaskemiddel. Vask overflaten av glassfiber ved å dyppe en svamp i bøtten og tørke grundig skitten av glassfiber. Skyll overflaten av glassfiber med klart vann og la det tørke.

•  Sug en myk klut i methylethylketon, også kjent som butanon eller aceton. Tørk av glassfiber med kluten. Når kluten blir skitten, kast den og erstatte den med en ren. Fortsett tørke før du har fjernet gelcoaten fra hele overflaten av glassfiber.

•  Polsk dine glassfiber å fjerne groper i overflaten. Hell en krone-størrelse dråpe glassfiber polish på en myk klut. Smør det på overflaten av glassfiber i små, sirkulære bevegelser. Polere glassfiber før det ser ut som glass.

•  Dypp en myk klut i glassfiber voks. Gni det på overflaten av glassfiber, bevege hånden i små sirkler. La voksen tørke til en disig finish, poleres deretter ekstra voks av med en ren, myk klut. Den glassfiber voks vil forsegle og beskytte glassfiber overflaten.

Tips og advarsler


  • Hvis du har mugg på glassfiber overflaten, legge til en kopp klorin til rengjøring blandingen i trinn 1.
  • Beskytt hendene med gummihansker når du gjenoppretter glassfiber.