Hovudside

Hvordan å pode en Poplar til en Cottonwood

by Walther

Hvordan å pode en Poplar til en Cottonwood

Poplene og Cotton er i samme slekten Populus. Som sådan kan de bli anvendt som smart og rot lager for å pode enten av plantene til den andre. Scion er det tre som er å bli podet og rotstokken er forankret anlegget. I dette tilfellet poppel er Scion og Cottonwood vil være roten lager. Det er mange måter å pode, men den beste metoden for disse typer planter er et side finer transplantat. Det er gjort på en potte eller plantet root lager.

Bruksanvisning


•  Forbered en skarp beskjæringsmaskin ved å tørke den med alkohol for å rense det. På samme måte fremstille en skarp kniv for bruk i side finer transplantat. Dette vil hindre innføring av patogener til nyklippet tre.

•  Harvest-Scion tre tidlig på våren når den forrige sesongs vekst er woody og moden. Valgte en terminal stilk som er sunt. Skjær et stykke som er 1/2 til 1 cm i diameter og minst seks inches lang inneholder 04:57 friske knopper.

•  Mist slutten av kuttet smart og plassere den i posen for å holde det fuktig. Skjær et litt større stykke tre på Cottonwood eller rot lager. Lag en skrånende nedover kutte 3/4 til 1 cm lang.

•  Fjern ætling tre fra posen og taper den avskårne enden å speile kutt du har gjort på Cottonwood stammen. Monter de to delene sammen med kuttet kantene rørende. Bruk pode tape såret flere ganger rundt unionen å forsegle den og holde den poppel stykke på Cottonwood stammen.

•  tetning rundt kantene av båndet med poding voks. Fjerne voksen i seks uker, og sjekk unionen. Kantene av kuttene bør vise et hvitaktig farging indikerer at det har callused. Ta av pode tape og omsorg for treet som vanlig.