Hovudside

Brune flekker på Plants

by Walther

Mens det er mange forskjellige typer brune flekker som kan danne på mange forskjellige typer planter, forblir én ting konstant: brune flekker er ikke et tegn på en sunn plante. Den primære årsaken til brune flekker på planter er sykdom. Av denne grunn, vil mange bønder nøye behandle sine jord med anti-sopp og plantevernmidler, som de fleste sykdommer spres gjennom mugg og bugs.

Tobakk


En plante spesielt utsatt for brune flekker er tobakksplanten. Brune flekker på disse plantene er faktisk oppkalt Brown Spot og er forårsaket av soppen Alternaria alternata. Flekkene at denne soppen etterlater seg er sirkulære og kan variere i størrelse fra 1/4 tomme til 1 1/4 inches i diameter. Flekkene er gule først og ligne på et mål. Den primære middel for å hindre disse brune flekker på tobakksplanter er ved å rotere tobakk beskjære med en annen avling; dette lar enhver bebygd sopp i jorda tid til å dø av.

Roser


Roser i det vestlige USA og Minnesota området er utsatt for en form for brune flekker på bladene kjent som steg rust. En luftbåren sopp i Phragmidium familie, rose rust begynner med små rust-farget pestules på undersiden av roseblader. Som pestules spre seg og formere seg på undersiden av bladet, gule og oransje flekker begynne å vises på toppen av bladene. Til slutt, soppen som forårsaker bladene helt visne. Den beste forebygging av denne soppen er fjerning av alt rusk fra under roseplanter og andre nærliggende hageplanter.

Dekorative trær


I Midtvesten, er dekorative skygge trær ofte angrepet av en avslapnings av ovale brune flekker på bladene i månedene juni til august. Ifølge University of Illinois Extension disse plassene kan være forårsaket av en rekke sopp, blant annet "Alternaria, Ascochyta, Cercospora, Ciborinia, Coccomyces, Coniothyrium, Coryneum, Cristulariella, Cylindrosporium, Discochora (Guignardia), Elsinoe (Anamorph: Sphaceloma), Entomosporium (telemorph: Diplocarpon), Gloeosporium (ulike synonymer), Gnomonia (Apiognomonia, Stegophora), Hendersonia, Marssonina, Microstroma, Monochaetia, Mycosphaerelle, Phyllosticta, Physalospora, Rhytisma, Septogloeum, Septoria, Taphrina,

Tubakia (synonym: Actinopelte)., Og Venturia "De mest anbefalte middel for å kontrollere utbrudd av disse sopp er å holde anlegget sunt gjennom en vanlig befruktning tidsplan og tynning ut av treets krone for å sikre riktig lys filtrering gjennom trærne.

Palms


I motsetning til andre trær som tidvis kan havnen sopp er palmetrær anses å alltid være befengt med noen form for blad spot eller blad Blight patogen. University of Florida Extension beskriver palmetre brune flekker som "Leaf flekker i utgangspunktet starter som små, vann-gjennomvåt lesjoner som deretter blir ulike nyanser av gult, grå, rødbrun, brun eller svart. Disse lesjonene kan være omgitt av en halogen eller ring av vevet som er en annen farge. " Det beste middel for å hindre alvorlig sykdom i palmetrær er gode sanitære forhold og vannforvaltning; jord under palmen bør alltid få lov til å tørke ut mellom hver vanning.