Hovudside

Elektrisk gjerde Installasjonsinstruksjoner

by Walther

Installere et elektrisk gjerde kan virke som en ekstrem tiltak for å holde dyr på din eiendom, men elektriske gjerder bare avgir en mindre støt. De ikke påføre skade eller forårsake alvorlig skade. Disse gjerdene er effektive for å holde husdyr, for eksempel hester og storfe, på et beite. De er også ganske enkel å installere.

Hvordan det fungerer


Elektriske gjerder er nokså beskjedne enheter. De består vanligvis av en eller to tråder av bart stål wire, isolerte innlegg og en Energizer. Energizer er den viktigste delen av systemet fordi det leverer strøm til ledningene.

Det finnes flere ulike typer av apparatene. Den mest grunnleggende gjerdeapparat plugges inn i en 120-volts strømuttak. Det er også batteridrevne apparatene, som kutter ut behovet for en nærliggende stikkontakt. Det er noen kombinasjonsbatteridrevne og utløps energizers. Hvis det er et strømbrudd, vil batteriet fortsatt være i stand til å drive gjerdet. En solfanger Energizer er et annet alternativ. Som lar deg installere gjerdet uten å bekymre deg hvor du skal koble til strøm.

Apparatene er også tilgjengelig i forskjellige områder. I de fleste landbruks innstillinger, vil gjerdet laderen bli vurdert i miles. Prøv å finne en lader som er rangert i joule. En en joule lader er minimum for en fem mål stor eiendom. The Joule måler mengden av spenning som strømmer gjennom gjerdet hvert sekund. I stedet for gjerdet har en konstant ladning, det apparat bare setter av elektriske pulser, som er sikrere for dyrene. Den elektriske pulsen vil administrere en liten støt, slik at dyret å snu seg bort. En konstant strøm av elektrisitet kan alvorlig skade et dyr.

Gjerdet selv er bygget av en leder (ledning eller ledende tape) festet til andre meldinger ved none-ledende isolatorer. Innlegg kan være av nesten alle typer, men skal være sterk nok til å tåle å skyve fra dyr.

Sette det sammen


Installere en serie av tre eller metall innlegg langs omkretsen av beite. Deretter finner et sted for Energizer. Hvis du bruker en vanlig gjerdeapparat som trenger en stikkontakt, finne en utvendig stikkontakt der enheten kan plugges i. Fest Energizer til siden av en bygning eller et innlegg. Energizer må da være jordet. En jordingssystem vil vanligvis bestå av tre galvanisert stål eller kobber stenger som er plassert ca 10 meter fra hverandre. Lengden av stengene vil avhenge av lengden av gjerdet. Stengene vil bli knyttet sammen med isolerte kabler som da vil føre til bakken terminalen på Energizer.

Før du kobler til enheten, begynner ved å plassere den elektriske ledningen eller annen leder på innleggene dine. Lederen holdes på plass av en isolator. Den type isolator du bruker vil avhenge av hvilken type innlegg du har. For eksempel vil en stål T-post bruke et klipp-on plast isolator, mens U-innlegg kan være utstyrt med en plast eller porselen isolator boltet eller kablet til innlegget.

Du kan også legge til isolatoren og dirigent til et eksisterende gjerde. Hvis du har et tregjerde, kan du spikeren plast eller porselen isolatorer til toppen av hvert innlegg. Å koble ledningene rundt gjerdet hjørner, bruk en spesiell U-formet isolator.

Gates utgjør en særlig utfordring. Det enkleste alternativet er å bruke en isolert "vår gate kit", som består av en spiralfjær og en isolert håndtak som kan kobles til ledningen mellom to innlegg. For en stiv gate, må du installere et solid innlegg for porthengslene og begrave spesiell isolert ledning under gate for å sikre gjerdet kretsen ikke blir avbrutt.

Ting å huske


Mens installere elektriske gjerder er ganske enkel, du fortsatt trenger å finne ut de lokale kodene i ditt område. Noen jurisdiksjoner tillater ikke huseiere å installere et elektrisk gjerde på deres eiendom. Andre steder vil tillate for installasjonen, men krever at det gjøres av en profesjonell.

Enkle elektriske gjerder er ikke fysisk sterk, og kan testes og skjøvet over av noen dyr. Hvis du ønsker en elektrisk gjerde som også fysisk inneholde dyr, bør du vurdere å installere en dyrere høyfast gjerde, som består av tunge staver og flere tråder av tung wire.