Hovudside

Hot Mopp Tak Vs. Torch Down Tak

by Walther

Hot mopp taktekking og fakkelen ned taktekking er begge populære taktekking alternativer for flate-tak strukturer. Begge disse alternativene gir en effektiv måte å vanntett et tak, og skaper en base som vil stå opp til vær samtidig som innbyggerne i bygningen tørr. Prosedyren for å bruke hver varierer, som gjør kostnadene og levetid, noe som gjør en forståelse av de to alternativene viktige før du investerer i ett.

Installasjon Process


Å installere hot mopp taktekking, taktekkere legge et syntetisk underlag, topp det med en filt lag, deretter helle flytende tjære på taket og spre denne fugemasse med en mopp, som gir prosessen sitt navn. Slik installerer fakkelen ned taktekking, taktekkere rulle ut ark med en bitumen holdig materiale. Som de ruller materialet ut, de treffer den med flammene i en lommelykt, smelter det, og slik at det å forholde seg til takflaten, og skaper en vanntett barriere.

Livstid


Hot mopp taktekking har en levetid på 15 til 20 år, noe som gjør det en prosess som du ikke vil snart nødt til å gjenta. Levetiden til fakkelen ned taktekking er lik, som varer 15 til 20 år med riktig installasjon. Med to sammenlignbare livs spenn, kan de som søker et nytt tak ikke plukke en vinner på dette kriteriet alene.

Kostnad


Hot mopp taktekking er generelt billigere av de to alternativene, men bare med en liten margin. Dog svakt, derimot, er forskjellen betydelig nok for de som er på et stramt budsjett å ha i bakhodet når de gjør sine taktekking valg.

Enkel installering


Ingen av disse to typer tak er spesielt lett å installere; er imidlertid fakkelen ned taktekking litt lettere enn varm mopp taktekking. Fordi installere hot mopp taktekking involverer så mange skritt og krever taktekkere til å slite i løpet smeltet tjære, er ofte vanskeligere enn fakkelen ned taktekking prosessen. Fakkelen ned taktekking, på den annen side, består av færre trinn, og mens taktekkere vil fortsatt bli utsatt for varmen fra brenneren, vil de ikke trenger å bruke flytende tjære.

Potensielle farer


Bortsett fra den alltid til stede fare for å ta en tørketrommel fra taket, disse to taktekking prosesser hver gir forskjellige farer for taktekkere. Den primære fare forbundet med fakkelen ned taktekking kommer fra bruk av ild. Hvis taktekkere ikke er forsiktig, kan de uforvarende starte en brann med fakkelen de bruker som de taket. Hot mopp taktekking presenterer også en fare. Taktekkere som deltar i denne prosessen er eksponert for røyk av smeltet asfalt for en lengre periode. Fordi disse røyk kan ha negative effekter på menneskers helse, kan dette gjentatt eksponering presentere et problem senere i livet.