Hovudside

Hvorfor er My Sweet Potato Vine Brown?

by Walther

Hvorfor er My Sweet Potato Vine Brown?

Søtpotet vinstokker blir ofte brukt som en aksent anlegg i potte ordninger, eller som en bedding anlegget. Sine hjerteformede blader kommer i svart, mørk lilla og chartreuse grønn, og legger et slag av farge uansett hvor de er plantet. Brunet bladene er sannsynligvis forårsaket av miljømessige forhold, som tørke eller kaldt vær, men av og til plantene kan bukke under for sykdom eller insektplager.

Frost


Søtpotet vinstokker er innfødt til tropene og er ikke i det hele tatt frost hardfør. Selv en mild sent på våren storm kan føre til at bladene til brun. Hvis bladene er brune, men ikke bløt, vil anlegget trolig returen og begynne å produsere ny vekst. Blackened eller moste bladene indikerer at planten har frosset, og vil ikke gjenopprette. Trekk den opp og kast den. Plant søtpotet vintreet etter siste forventede frost.

Root-knute nematoder


Root knute nematoder er små ormer som lever på røttene av søtpotet vintreet. I tillegg til brune eller misfargede blader, kan du merke forkrøplet vekst, spesielt i tørt vær. Som nematoder mate, er anlegget ute av stand til å ta opp vann og næringsstoffer, og til slutt dør. Det er ingen kjemisk kur for nematoder. Å hindre nematoder, plante søtpotet vinstokker i en ren gryte med ny potting mix hvert år. Rotere søtpotet vinstokker som dyrkes i bakken med andre planter, for eksempel ringblomster, som reduserer nematode tall.

Soppsykdommer


Rot råtne og Fusarium wilt kan forårsake søtpotet vinstokker å utvikle gule eller brune blader som visner og faller. Disse sykdommene er mer vanlig i spiselige søtpotet avlinger enn i ornamental søtpotet vinstokker. Forebygge sykdommen ved å plante friske planter og gi dem nok plass slik at luften sirkulerer fritt. Vanne plantene ved hjelp av et drypp system, snarere enn overhead sprinkleranlegg, og vann tidlig på morgenen så bladene tørker raskt. Endre jord slik at jord pH er mellom 6,5 og 7,0 og bruk nitrat nitrogen i stedet for ammonium-nitrogen for å redusere forekomsten av soppsykdommer. Det finnes ingen kur for disse sykdommene. Trekk syke planter for å hindre spredning av sykdommen.

Insekt Damage


En enkelt ornamental søtpotet vintreet er ikke sannsynlig å bukke under for insektangrep, men en stor planting av vinrankene i en blomst seng kan tiltrekke seg insekter. Agurk biller, søtpotet loppe biller, grubs og leafhoppers alle spiser de rotknoller av anlegget. Mesteparten av skadene er tydelig på røttene, men bladene kan bli forvrengt, gulnet eller brun. Se etter tegn på insekt angrep, for eksempel egg eller insekter på undersiden av bladene, eller en klebrig stoff som kalles honningdugg utskilt av leafhoppers og andre blad suger insekter. Oppsøke fylke forlengelse agent for å positivt identifisere pest og tilby plantevernmiddel anbefalinger, for eksempel insekt såpe, Neem ekstrakt eller rotenon.