Hovudside

Hvordan Cut en Conifer treet

by Walther

Hvordan Cut en Conifer treet

Bartrær kan være store, høye trær eller små busker. Snarere enn typiske flate blader, bartrær har lange, spisse nåler eller skala-lignende blader. Nåler varierer mellom de tre hovedgruppene av bartrær - gran, gran og furu. De fleste prøver å holde sine blader hele året, noe som betyr at de kan raskt begynne å lage mat igjen på våren. Bartrær naturlig vokse i en pyramide form og fungerer godt når plantet blant andre busker og trær i et landskap. De fleste foretrekker full sol, men enkelte varianter kan vokse i delvis skygge. De bør få lov til å vokse i sine naturlige former. Dersom korreksjon er nødvendig, kan bartrær kuttes.

Bruksanvisning


•  Beskjær treet for å skape en single-leder prøven, ved hjelp av beskjæringssaks eller beskjæring sag. Det bør være en vertikal stammen i midten av treet.

•  Skjær ut døde eller svake grener. Trimme den døde veden til et punkt der den møter friske grener. Fjern problem tre under enhver tid av året.

•  Fjern syke greiner for å eliminere alle spor av dårlig tre. Gjøre kutt i friske grener vel under de infiserte delene.

•  Thin treet når det er sovende hvis noen av grenene er overfylt. I motsetning til løvtrær, bartrær utvikle kranser av grener som vanligvis fordelt tilstrekkelig. Men hvis det er nødvendig, klippe grener som stimlet eller gnir mot hverandre.

•  Skjær et bartre treet bare hvor nåler vokse. Ikke kutt de inaktive sentre, som er der det ikke er noen blader eller nåler, fordi ny vekst ikke vil skje for å dekke stubber igjen.

•  Gjør alle kutt utenfor grenen krage, som er hovne stedet hvor en gren møter en annen. Hold beskjæring verktøyet på en 45- til 60-graders vinkel. Ikke kutt grenen krage fordi den beskytter treet fra forfall.

Tips og advarsler


  • Prøv ikke å beskjære evergreens på sensommeren eller tidlig høst fordi ny vekst kan bli skadet når vinteren setter inn.
  • Ikke bruk et belegg maling på beskjæring kutt med mindre du har å gjøre med et insekt angrep.