Hovudside

Bør jeg binde opp tomatplanter i morgen eller ettermiddag?

by Walther

Bør jeg binde opp tomatplanter i morgen eller ettermiddag?

Binde og staking tomatplanter holder plantene opp fra bakken, øker avkastningen og redusere soilborne sykdommer. Fruktene er sunnere og lettere å plukke. Den beste tiden å binde opp plantene er i morgen. Arbeidsforholdene på denne tiden av dagen er vanligvis mer behagelig og tomatplante vil forbli sunnere.

Tidsramme


Den beste tiden å binde opp tomatplanter er i morgen, mens plantene er frisk og spenstig. Sen ettermiddag varmen fører til at plantene til å bli slapp og mer utsatt for skade. Sviske, stake og slips tomatplanter i løpet av kjølig, skyet vær hvis det er mulig å redusere skade.

Infeksjon


Tomat planter er generelt ikke skadet ved å binde dem, men snarere fra beskjæring som ofte følger knytte dem. Fjern 3 til 4 tommers suckers, eller vekster som våren opp mellom hoved stilk og blomstrende grener, i morgen når plantene er skarp. Knip suckers mellom tommel og pekefinger for å fjerne dem. Forsøker å fjerne dem så tett til stammen som mulig, uten å trekke lange strimler av kjøtt av anlegget. Store kjøttsår åpne tomatplante opp til potensiell smitte.

Metode


Bruk strimler av myk klut eller gamle nylon sokker å knytte tomater, snarere enn wire eller hyssing, som kan binde og rive gjennom tomatplanter. Knytte strips i et åttetall mellom innsats og tomatplante, sikre den til hovedstammen. La det være nok slakk for å gi plass til å vokse og også å gi noen gir i vinden. Tie tomater ca 6 inches over de laveste blader og en annen 12 inches over det. Som planten vokser, legge bånd hvis nødvendig for god støtte.

Betraktninger


Bind opp tomatplanter i morgen eller kveld hvis du ikke er beskjæring ut suckers. Ettermiddag er vanligvis den verste tiden å ivareta tomater fordi den varme solen er ubehagelig for deg og plantene er på sitt limpest. Ikke bind plantene opp når hagen er våt fordi vått løv spre sykdommer.