Hovudside

Hva er forskjellen mellom Navy & Great Northern Beans?

by Walther

Hva er forskjellen mellom Navy & Great Northern Beans?

The Great Northern bønne er en rekke av Sjøforsvaret bønne, men forskjeller i utseende, smak, størrelse, tekstur og steketiden kan oppdages. Mens alle bønner er naturlig lav i natrium, Great Northern og marinen bønner inneholder et høyt nivå av kalsium.

Utseende


Både en hvit bønne, er den store nordiske bønne flat, mellomstore og nyreformede, sammenlignet med de mindre, oval-form av Sjøforsvaret bønne.

Flavor


Great Northern bønner absorbere matlaging smaker, og legger en mild, delikat smak til oppskrifter; Navy bønner har en mild smak.

Tekstur


Marineblå bønner 'raffinert tekstur opprettholder sin form når matlaging, som i å gjøre Boston-bakte bønner. Tynnere hud Great Northern er utskiftbare i oppskrifter med de fleste andre bønner.

Forberedelse


Great Northern bønner krever en kortere koketid enn Navy bønner. Tid til å lage en kopp Great Northern bønner varierer fra 45 til 60 minutter, mens Navy bønner trenger fra 1½ til 2 timer koketid.

Matforgiftning


Ifølge US Dry Bean Council, mange varianter av bønner inneholder et protein som kalles lektiner, som forstyrrer prosessen med å reparere cellemembraner. Hvis dette proteinet ikke blir ødelagt ved koking, kan lektiner forårsake alvorlig matforgiftning.