Hovudside

Ved å plante en vinter Hardy Rose i sone 6

by Walther

Ved å plante en vinter Hardy Rose i sone 6

US Department of Agriculture voksende sone 6, som dekker mye av den nordøst, sentrale og sørlige USA, har gjennomsnittlig årlig minimums temperaturer mellom minus 10 og null grader Fahrenheit. Denne regionen lider av kalde vintre som kan skade ømme unge roser. Våren planting er best for sone 6 roser, men noen varianter kan også være plantet i høst, forutsatt at de får riktig behandling.

Bare-rot Roses


Våren og forsommeren planting ganger la små rosebusker å etablere sine rotsystemer før vinteren. Dette øker sjansen for kaldt vær overlevelse og sunn vekst i løpet av våren. Plante bare-rot roser i begynnelsen eller midten av våren før de kommer ut av dvalen. I sone 6, er dette vanligvis mellom slutten av mars og begynnelsen av april. Suge røttene for en time eller så før planting. Disse roser tendens til å være mindre kostbare enn pottetyper, men kan ikke overleve i tillegg.

Potte Roses


Potteroser har blitt holdt ut av dvalen og dyrket i varme forhold. De kan plantes når som helst etter den siste drapet frost, fra vår til tidlig høst. Kaldt vær kan skade disse rosene flere enn bare-rot typer. I sone 6, plante bare-rot roser i slutten av april gjennom tidlig til midten av mai. Potteroser har en høyere overlevelse enn bare-rotvekster. Hold plantene vannes og i en solrik beliggenhet før det er tid for å plante dem i hagen, og fjern eventuelle skadede stammer før du planter.

Beliggenhet


Sone seks roser vil gjøre best i et godt drenert, loamy jord med en pH fra 5,5 til 7. Velg en solrik beliggenhet, ideell på toppen av en skråning, siden søkk og groper tendens til å beholde kulde og fuktighet. Grave et hull 15 inches dyp og 18 inches bred, med en liten haug med jord i sentrum for bare-rot varianter. Potte roser trenger ikke denne haugen. Fyll hullet med forberedt jord blanding og haugen 4 til 6 inches av jord rundt rørene. Vann godt og holde jorda fuktig, men ikke våt.

Fall Planting


Fall planting tendens til å resultere i svake roser som ikke vil overleve vinteren. Men noen planter er vinter hardfør når plantet i høst. Plant i samme type forhold som fjær plantet roser, og vann godt etter planting. I de fleste områder av sone 6, faller regner holde jorda fuktig nok til å unngå ekstra vanning. Plante potteroser opp før i oktober, og bare-rot roser fra slutten av oktober til november, mens været er kaldt nok til å holde dem sovende. Aldri plante en rosebusk i frossen jord. Unngå fall planting for sarte roser, som hybrid te varianter.