Hovudside

Do It Yourself Gartner Planer

by Walther

Landskaps et verft er mye lettere å gjøre med en godt gjennomtenkt plan. Planlegger et landskap kan bidra til å bestemme hvor mye penger du vil bruke, og hvilke materialer du trenger. Det er også nyttig å legge ut fargene slik at du kan være sikker på at de er kompatible med de andre elementene i hagen din.

Nettsteder for Landskapsplanlegging


Det er mange nettsteder som kan hjelpe med utformingen av et landskap og noen har elektroniske planleggere bygget i. Nettsteder som The Landscape Design nettsted (se Ressurser) har et stort antall ressurser viet til landskap design, inkludert bilder, landskapsplaner og tips om hvordan planlegge og plante et landskap.

Konsultere en Garde senter


Besøker et lokale hagesenter kan være gunstig under planleggingsfasen av et landskap. Master gartnere som jobber på disse sentrene har mye kunnskap om hvilke planter blomstre i ditt område av landet. De vet også om jordbearbeiding, mulches og eventuelle spesielle forhold som gjelder for ditt geografiske område. Du kan lære mye ved å snakke med en av disse gartnere og ta notater.

Velge hvilke typer planter og materialer


Når du har gjort research på nettet og på ditt lokale hagesenter, valg av type materialer for landskaps bør være enklere. På dette punktet, bør du ha en god ide som planter og materialer du vil bruke, og du kan begynne å lage en liste over dine favoritter. For hver type anlegg eller tre, skrive ned hvor store de kommer til å være, både høyde og bredde. Du trenger denne informasjonen når du begynner å tegne ut din plan.

Tegne en plan


Å starte et landskap plan tegning, ta alle målinger av verksted for å sikre dine planer vil være nøyaktig. Mål verftet områder som skal plantes, samt utsidene av noen bygninger. Hvis du ikke planlegger å flytte stier, dekk eller terrasser, ta målinger for dem, også. Trekke ut en grov plan ved hjelp av målinger.

Gridding Out the Landscape Plan


Tegn din plan på grid papir, bruker hver rute som en spesifisert måleenhet. For eksempel: hver rute kan tilsvare en fot av landskapet, da en 20 fot området ville tilsvare 20 firkanter. Ved hjelp av denne skalaen og målingene som du tok for å gjøre en nøyaktig skala tegning av landet, bygninger, gjerder og andre fast inventar i landskapet.

Putting Gartner inn i Plan


Bruk et stykke matpapir og legg den over grid ark. Tegne elementer på tracing papir som du ønsker i landskapet. Hvis du senere bestemmer at du ikke liker den planen, kan du bare kaste den bort uten å måtte tegne den samlede planen. Du kan bruke tall for å angi hver enkelt plante eller objekt og har en egen legende (eller liste) på et stykke papir. For eksempel: En rund sirkel nummerert 3 på tegningen, indikerer en alm tre som er utpekt nummer tre på listen.

Tegning Objekter til Scale


Når du tegner elementene i planen, se tilbake til notatene om bredden av planter og trær du håper å legge til. Hvis et anlegg er ventet å vokse 18 inches bred i løpet av sesongen, gi den så mye plass på planen. For trær og busker, ta den modne høyde og bredde i betraktning. For eksempel, hvis et tre vil være 20 meter bred i 10 år, sørg for at det er langt nok vekk fra bygninger og vil ikke skygge planting senger med full sol planter.