Hovudside

Hvordan Raise jeg Lucky Bamboo Planter?

by Walther


Heldig bambus, eller Dracaena sanderiana, er opprinnelig fra vestafrikanske skoger og er ikke en ekte bambus, men er nært knyttet til den mais anlegget. Den selges som individuelle canes ofte med krøllete tips, eller som del av en ordning. Heldig bambus sies å bringe lykke og er mye brukt i feng shui. Heldige bambus planter er lave vedlikeholdsstueplanter egnet for nybegynnere.

Bruksanvisning


Økende Lucky Bamboo


•  Velg heldige bambusrør som ser sunn og har ingen tegn til gult på bladene eller stilken. Sørg for at de er godt innpakket på salgsstedet, slik at de ikke tørker ut eller bli kaldt på vei hjem.

•  Dyrke din heldig bambus planter hydroponically i en vanntett beholder for eksempel en vase eller et syltetøyglass. Planter vil vokse i rent vann, men setter pris på en håndfull småstein for støtte. Tillate vann fra springen for å stå i 24 timer før du bruker for heldige bambus planter, slik at klor til å fordampe. Bruke flaskevann hvis du bor i en sone med fluoridated vann. Erstatte vannet hver uke for å hindre oppbygging av bakterier og fylle sporstoffer.

•  Plasser heldige bambus planter på en lys vinduskarm med indirekte sollys med en romtemperatur på 65 til 70 grader Fahrenheit. Heldige bambus vil tolerere dårlige lysforhold, men vil vokse veldig sakte. Direkte solskinn vil brenne bladene av planten, og kan skjemme dem permanent.

•  Mist anlegget hver dag, og tørke bladene ren en gang i uken med en fuktig klut. Gjødsle heldig bambus gang hver 2 måneder med en eneste dråpe flytende potteplante gjødsel, men bare hvis det ikke er økende. Overflødig gjødsel vil slå en heldig bambus plante gul og kan drepe den.

•  Monitor heldige bambus planter for tegn på skalaen insekt og melete bugs. Disse kan bli behandlet ved å male skadedyr med isopropanol. Sjekk plantene regelmessig etter behandling et angrep, som en enkel feil kan reprodusere seg raskt.

Tips og advarsler


  • Heldige bambus kan dyrkes i rik og fri drenering kompost som en vanlig potteplante.
  • Suge noen småstein i 24 timer i flaskevann før du setter dem inn med anlegg for å fjerne salt eller andre kjemikalier.
  • Ikke utsett anlegget til kaldras eller varmluft fra ovner i løpet av vinteren.